Đorđević: Članovi Socijalno-ekonomskog saveta u budućim izradama izmena i dopuna zakona

Ostavite komentar


  1. „„Nije mi jasno zašto država ne pokazuje brigu o radnicima koji su radili 40 godina, napunili godine života, nisu mogli da se zaposle i sada imaju kaznene poene kada primaju penzije. Ti kazneni poeni uopšte nisu mali“, kazao je Orbović.“

    Ni meni nije jasno g-dine Orbovicu zasto drzava ne pokazuje brigu o milionima gradjana koji su radili na kuluk za tu istu drzavu 12-15-18 meseci, kako ko, za vreme obaveznog sluzenja, citajte kulucenja u JNA proteklih decenija.

    Taj ostvaren staz umesto da bude priznat kao beneficirani se uopste ne priznaje. Da cinizam bude epskih proporcija, pobrinula se drzava koja ne dozvoljava da se taj isti staz otkupi svojim, pazite Orbovicu, svojim novcem.

    Niko u vojsku nije isao zato sto je hteo, vec zato sto je morao. Potpisnik ovog komentara, kao i milioni drugih, izgubio je 15 meseci ne samo staza, vec i 15 zarada koje bi ostvario da nije sluzio vojsku. I sad ako hocu da se penzionisem sa 40 i kusur godina staza, sleduju mi penali jer mi se vojni rok ne priznaje.

    Drzava zakida radnike na sve moguce nacine kada su penzije u pitanju, a zato se rasipa sa nacionalnim i sportskim penzijama za kafanske pevace i prebogate sportiste kojima istu dodeljuje cim napune 40 godina, al’ ne staza, vec zivota kada su u naponu snage.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.