Đorđević: Jednake prilike za sve građane 1Foto: www.mod.gov.rs/ arhiva

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prisustvovao je obeležavanju Svetskog dana borbe protiv multipla skleroze i simboličnoj štafeti u plivanju u okviru kampanje „Uđi u moj svet“, u kojoj su učestvovali oboleli od te bolesti, lekari i poznate ličnosti.

On je poručio da će uvek pružati podršku ovakvim manifestacijama.

Đorđević je rekao da Vlada Srbije aktivno radi na poboljšanju uslova života osoba sa invaliditetom i omogućava njihovu ravnopravnost, nediskriminaciju i puno učešće u društvu.

„Svi politički napori predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije usmereni su ka stvaranju jednakih prilika za sve njene građane. Uspostavili smo efikasniju i transparetnu raspodelu finansijskih sredstava, a samim tim i veću kontrolu, jer želimo da pomoć dobiju svi oni kojima je potrebna i da sprečimo svaki vid zloupotrebe“, rekao je Đorđević.

Ministarstvo je na Programskom konkursu za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom Društvu multiple skleroze Srbije i Društvu multiple skleroze Vojvodine odobrilo sredstva u ukupnom iznosu od 17.072.283 dinara.

Kako se navodi, to je tri miliona više nego 2107. godine.

Od 2009. godine Međunarodna Federacija multiple skleroze svake poslednje srede u maju u više od 170 država organizuje Svetski dan multiple skleroze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.