Doček Nove godine u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave 1foto: Stanislav Milojković

Doček Nove godine u Novom Sadu i ove godine, sedmi put zaredom, biće organizovan u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, uz umetnički i produkcijski program, saopštila je Fondacija Novi Sad – Evropska prestonica kulture.

Program „Dočeka“ počeće u 17 sati trećim izdanjem „Tesla svetlosne galerije“ koja će biti postavljena u Podgrađu, tunelu, kod Sata, zatim u parku na Tvrđavi i u Planetarijumu.

„Inspirisani Teslinim privatnim životom, umetnici iz Srbije i Holandije kroz igru svetla i zvuka, interaktivne audio-vizuelne umetničke instalacije, stvoriće potpuno novi ambijent baroknog dragulja Novog Sada“, navodi se u saopštenju organizatora.

Dodaje se da će na tri scene u Podgrađu uveče nastupiti evropski, regionalni i domaći izvođači, kao što su Abba Ring, Buč Kesidi, Ljubičice, Kiril Džajkovski & TK Wonder, Elemental, Partibrejkers, kao i di-džejevi Frenk Rodžer i Dejan Milićević.

Ulaz na programe 31. decembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave je slobodan, a za posetioce će biti obezbeđeni punktovi sa pićem i hranom, kao i mobilni toaleti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari