Dodeljena priznanja za najbolje studente novosadskog Univerziteta 1foto: A. Mandić

Laureat nagrade Najbolji student Univerziteta u Novom Sadu, u školskoj 2020/21. godini, je Trivko Kukolj, koji je osnovne akademske studije Fizike na Prirodno matematičkom fakultetu završio sa prosečnom ocenom 10.

Dobitnici nagrada Student generacije su diplomci u oblastima prirodno – matematičkih, tehničko-tehnoloških, društvenih, humanističkih i medicinskih nauka i umetnosti.

Nagrađeni su Nikola Goleš sa Prirodno – matematičkog fakulteta, Sandra Šlegl sa Fakulteta tehničkih nauka, Reka Korhec sa Ekonomskog fakulteta u Subotici, Milica Stolica sa Filozofskog fakulteta, Ivana Govorčin sa Akademije umetnosti i Isidora Semnic sa Medicinskog fakulteta.

Takođe, Senat Univerziteta dodelio je Priznanja za vrhunske rezultate i postignute na evropskim i svetskim takmičenjima studentima Akademije umetnosti Ivi Dimitrijević i Andreju Balažu.

– Pravo je zadovoljstvo videti mlade ljude koji su prepoznali da je jedino sigurno ulaganje, ulaganje u znanje i obrazovanje. Vi niste samo najbolji po ocenama, što je evidentno na osnovu rezultata, već i svojom energijom, kvalitetom, marljivošću i svojom slobodom kreirali put budućnosti. Verujem u talenat i posvećen rad, a vaša uspešnost treba da se ogleda u odluci da ništa ne prepuštate slučaju, već da sami stvarate svoje šanse – istakla je na svečanosti Nela Milišić, pomoćnica pokrajinskog sekretara za visoko obrazovnje.

Nagrade je dodelio rektor Univerziteta Dejan Madić.

Nagrada za najboljeg studenta univerziteta dodeljuje se studentu koji je prethodne školske godine sa najvećom prosečnom ocenom završio osnovne akademske ili integrisane studije, a ove godine u konkurenciji je bilo 12 kandidata.

U konkurenciji za nagradu za Studenta generacije u pojedinim naučnim oblastima za prethodnu akademsku godinu predloženo je 16 kandidata sa 12 fakulteta, dok je za Priznanje za vrhunske rezultate konkurisalo dvoje studenata.

Nagrade se dodeljuju u vidu sertifikata ili sertifikta i novačnog iznosa.

Pokrovitelj nagrade Najbolji student Univerziteta je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnostruživačku delatnost AP Vojvodine, dok je Univerzitet u Novom Sadu pokrovitelj nagrada Student generacije u pojedinim nastavno naučnim oblastima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari