Dodik i Putin u utorak na sastanku u Moskvi 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Na sastanku srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i predsednika Rusije Vladimira Putina 20. septembra ne očekuju se nikakvi razgovori o narušavanju mira u BiH, već se očekuju priče o ozbiljnim ekonomskim pitanjima, izjavila je večeras Dodikova savetnica Ana Trišić Babić.

Očekuje se da će razgovarati o ozbiljnim ekonomskim pitanjima o kojima danas govore svi ozbiljni političari – kako dočekati ovu i sledeću zimu, rekla je Babićeva za ATV, prenosi Srna.

Ona je navela da predstojeći sastanak Dodika i Putina u Moskvi predstavlja nastavak razgovora započetog na Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu krajem juna.

Јedna od tema sastanka biće energetska situacija i način kako da Republika Srpska prođe što bolje u ovome što se dešava. Verovatno će biti razgovora i o tome dokle se došlo sa tada započetom pričom o projektu gasovoda iz Srbije prema Republici Srpskoj, istakla je Babićeva.

Prema njenim rečima, na svim sastancima Dodika i Putina je isticano da Rusija podržava dejtonsku BiH u svojim granicama, poštujući tri konstitutivna naroda i dva entiteta, kako piše u Ustavu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari