Dolovac imenovala novog tužioca na čelo Posebnog odeljenja za visokotehnološki kriminal 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/MO)

Vrhovna tužiteljka Zagorka Dolovac imenovala je tužioca Borisa Majlata za novog rukovodioca Posebnog odeljenja za visokotehnološki kriminal (VTK) u beogradskom Višem javnom tužilaštvu, nakon što se dosadašnji – Branko Stamenković, povukao sa tog mesta zbog drugih visokih funkcija koje obavlja u javnotužilačkoj organizaciji, saznaje „Nova“.

Majlat je takođe tužilac iz redova VTK u kom je bio „kontakt tačka“ za sve slučajeve napada, pretnji i ugrožavanja sigurnosti novinara.

Kako saznajemo, Majlat je karijeru započeo u  Osnovnom tužilaštvu u Senti gde je najpre postupao, da bi pre tri godine bio upućen u beogradski VTK.

„Pošto zbog ustavnih promena nije više mogao da postupa u VTK po nalogu o upućivanju iz osnovnog tužilaštva, nedavno je izabran za javnog tužioca u šabačkom VJT, odakle je onda zvanično delegiran u VTK. Iako nema mnogo godina iskustva, činjenica je da je u poslednje tri godine, koliko je u VTK, bio na brojnim seminarima i usavršavanjima širom sveta. Stekao je specijalizovana znanja, ali i sertifikate koji su mu neophodni kako za rad u posebnom odeljenju, tako i za njegovim rukovođenje“, kaže izvor „Nove“.

Dodaje da je pre nego što je izabran za tužioca u Senti, jedno vreme radio je i kao saradniik u Vrhovnom tužilaštvu.

„Priča se da se upravo tada zbližio za Dolovčevom, ali i Stamenkovićem, što mu je omogućilo da relativno brzo bude upućen u Beograd. Nesumnjivo, u pitanju je neukaljan, stručan i vredan profesionalac, maksimalno posvećen poslu. Bar je to bio dosad“, završava naš sagovornik i dodaje:

„Inače, Branko Stamenković koji je godinama unazad rukovodio VTK, konačno je oslobodio tu funkciju jer se istovremeno nalazio na nekoliko, takođe visokih. Trenutno je predsednik Visokog saveta tužilaca, zamenik vrhovnog tužioca, rukovodiulac Odeljenja za međunarodnu saradnju, rukovodilac tima vrhovnog tužilaštva za pristup EU, a tačan broj projekata na kojima ja angažovan gotovo da je nemoguće utvrditi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari