Meho Mahmutović prekršio Zakon o sprečavanju korupcije: Nije prijavio funkcije, uključujući i u JP Nacionalni park "Đerdap" o kojoj je Danas pisao 1Foto: www.facebook.com/meho.mahmutovic.1

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović prekršio je Zakon o sprečavanju korupcije jer je vršio više funkcija bez obaveštenja i saglasnosti Agencije za sprečavanje korupcije, utvrdila je ta institucija.

U odluci te Agencije, objavljenoj u poslednjem broju Službenog glasnika, navodi se da ih Mahmutović nije u roku obavestio da je stupio na funkcije člana Nadzornog odbora (NP) Javnog preduzeća Nacionalni park “Đerdap” iz Donjeg Milanovca, o čemu je Danas prvi pisao, i odbornika u Skupštini Novog Pazara.

Takođe, Agencija je ustanovila da je Mahmutović, kao član NO Nacionalnog parka “Đerdap” stupio na funkciju odbornika u lokalnom parlamentu Novog Pazara bez dobijanja njihove saglasnosti za obavljanje više javnih funkcija istovremeno.

Kako je više puta bio u povredi Zakona, a za odbornika je izabran neposredno od građana, Agencija je ocenila da je javno objavljivanje da je prekršio Zakon o sprečavanju korupcije adekvatna mera za kažnjavanje Mahmutovića.

Prema podacima Agencije za sprečavanje protiv korupcije, po poslednjoj objavljenoj imovinskoj karti iz decembra 2019. godine, Mahmutović je bio i predsednik Komisije za polaganje državnog stručnog ispita u Ministarstvu zdravlja i predsednik Nadzornog odobra Klinike za rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”.

Mahmutović je, te godine, kao direktor zarađivao mesečno 125,128,28 dinara, kao odbornik 21.000 hiljadu, na ime članstva u UO JP Nacionalni park “Đerdap” svakog meseca je zarađivao 43.129 dinara, kao predsednik Komisije za polaganje državnog stručnog ispita od Ministarstva zdravlja je dobijao, svakog drugog meseca po 28.800, a po 7.000 dinara za svaku održanu sednicu UO Klinike za rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”.

U imovinskoj karti je još navedeno da je vlasnik kuće od 295 kvadrata, koju je kupio, kao i automobila “mercedes ML 250”, proizvedenog 2013. godine.

Novinar Danasa pokušao je da dobije komentar od dr Mahmutovića, ali se on nije javljao na svoj broj telefona niti je odgovorio na SMS poruku.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari