Dr Zoran Perišić, direktor UKC Niš, obelodanio: Povređena deca u Bugarskoj biće prebačena na lečenje u Tiršovu 1Foto:Screenshot/Nova.BG

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Niš dr Zoran Perišić saopštio je da će povređena deca iz jučerašnje nesreće u Bugarskoj tokom dana biti prebačena u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj u Beogradu, a ne, kako je prvobitno razmatrano, u niški Klinički centar.

„Za sada ne znamo koliko mališana će danas biti transportovano iz Bugarske, ali će to biti pacijenti sa lakšim povredama koji mogu da izdrže transport do Srbije“, rekao je Perišić.

Perišić je prvo najavio da će povređena deca biti poslata u Niš, ali je, kako je objasnio, u konsultacijama sa Ministarstvom zdravlja odlučeno da ona budu prebačena na Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj u Beogradu.

Prema njegovim rečima, Zavod za hitnu medicinsku pomoć iz Niša uputiće svoja vozila do Gradine, odnosno do prelaza između Srbije i Bugarske, gde će sačekati da povređeni mališani budu dovezeni iz Stare Zagore.

U Nišu se formiraju ekipe lekara i medicinskih sestara koje će biti u pratnji povređene dece od Gradine do Beograda.

Danas je saznao od novinara koji su u Staroj Zagori da su povređena deca krenula ka Srbiji nešto posle 13 časova.

Autobus iz Srbije prevrnuo se sinoć na auto-putu Trakija u Bugarskoj i u tom udesu povređeno je osmoro dece i četvoro odraslih.

Autobus je prevozio članove folklornog ansambla „JU Lira“ iz Batajnice, koji je učestvovao na festivalu u Nesebaru.

Vozaču autobusa je po nalogu tuzilaštva u Bugarskoj određen pritvor

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari