Draganu Bogosavljeviću iz Kragujevca neophodna pomoć za lečenje hronične bolesti bubrega 1Foto: Humanitarna fondacija Budi human

 

Kragujevčanin Dragan Bogosavljević boluje od hronične bolesti bubrega 5. stepena, što je krajnji stadijum ovog oboljenja i hitno mu je potrebno da prikupi 95.000 evra za lečenje u inostranstvu.

Prvi simptomi bolesti kod Dragana (48) pojavili su se 2018. godine, kada je hospitalizovan i tada mu je dijagnostifikovana hronična bubrežna insuficijencija.

Dve godine je uspevao da održi bolest pod kontrolom, a od juna 2020. godine uključen je u hronični program lečenja terminalnog stadijuma hronične bubrežne insuficijencije, ponavljanim redovnim hemodijalizama.

– S obzirom da do sada nije dobio priliku za transplantaciju u zemlji, a podsećamo da je u 2022. godini obavljena samo jedna transplantacija u Srbiji, prinuđen je da lečenje nastavi u inostranstvu, ističe se u apelu za pomoć Draganu Bogosavljeviću.

Njemu su sredstva neophodna za transplantaciju bubrega i odlazak na lečenje.

Draganu Bogosavljeviću možete pomoći slanjem SMS poruka na 3030 broj 1494 ili takođe isti broj 1494 na 455.

Za Draganovo bolje sutra! Budimo humani! Pomozimo Draganu!, apeluje se na sve humane ljude dobre volje za neophodnu pomoć Draganu Bogosavljeviću iz Kragujevca.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari