Draža Petrović: Pretnje Danasu na Veliki petak su bogohuljenje 1Foto: Novi optimizam

Dragoljub Draža Petrović, glavni i odgovorni urednik lista „Danas“, kazao je povodom uznemirujućih pretnji koje su upućene na mejl adresu i naloge na društvenim mrežama tih novina, da one predstavljaju pravo bogohuljenje, a da oni koji ih šalju nemaju nikakve veze sa pravoslavljem i svetosavljem, kako se predstavljaju.

Dnevnom listu „Danas“ upućene su uznemirujuće pretnje na Veliki petak pošto je u štampanom izdanju lista objavljen citat Mahatme Gandija „Istina, a ne bog“.

„Ti ljudi koji su nama pretili na Veliki petak najstrašnijim uvredama, pretnjama, planovima za likvidaciju, su pre svega dokazali da ono u čije ime nastupaju, a to je pravoslavlje i hrišćanstvo i svetosavlje, nemaju veze sa njima. To se naprosto ne radi na verske praznike“, istakao je Petrović za N1.

On je objasnio da namera „Danasa“ nije bila da nekoga isprovocira objavljivanjem Gandijevog citata.

„Prosto, to je sve zloupotrebljeno za obračun sa ‘Danasom’, koji se ‘tradicionalno’ u nekim ekstremističkim krugovima smatra izdajničkim listom“, dodao je Draža Petrović.

„Ja kao unuk sveštenika mogu da kažem da to što oni rade je bilo pravo bogohuljenje na Veliki petak i mi smo to prijavili već sinoć kasno posebnom Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal i oni su nam u vrlo kratkom roku odgovorili da će tu našu prijavu uzeti u proceduru. Odgovorio nam je lično Branko Stamenković, tužilac za visokotehnološki kriminal“, kazao je glavni urednik „Danasa“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari