DRI: Nepravilnosti u KBC Zemun 1Foto: kbczemun.bg.ac.rs

Vlada Srbije, kao osnivač, nije imenovala direktora KBC Zemun, niti članove Upravnog i Nadzornog odbora KBC Zemun u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, koji je na snazi od aprila 2019. godine, navodi se u danas objavljenom izveštaju Državne revizorske institucije (DRI).

Upravni odbor KBC Zemun je u 2021. godini raspisao javni konkurs za izbor i imenovanje direktora, doneo Odluku kojom je predložio kandidata i istu dostavio Ministarstvu zdravlja na nadležnost i dalje postupanje, podseća se u izveštaju.

U Bilansu stanja na dan 31. decembar 2022. godine, revizor navodi da je KBC Zemun više iskazao stanje obaveza i vanbilansne evidencije u iznosu od 7.084.000 dinara, dok je manje iskazao stanje nefinansijske i finansijske imovine, obaveza i vanbilansne evidencije u iznosu od 152.180.000 dinara.

Zbog pogrešnog knjiženja, KBC Zemun je netačno iskazao imovinu u iznosu od 464.000 dinara, jer je opremu evidentirao kao zgrade i građevinske objekte, naveo je revizor.

U Izveštaju o izvršenju budžeta nepravilno su iskazani ostvareni prihodi, kao i rashodi koji se izvršavaju iz tih sredstava, u iznosu od 32.167.000 dinara.

Revizor navodi da nije zaključen sporazum između KBC Zemun, Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i Univerziteta u Beogradu Medicinskog fakulteta, kojim se uređuju pitanja od značaja za regulisanje međusobnih odnosa u vezi sa pružanjem zdravstvenih usluga za koje se sredstva obezbeđuju iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja.

Nije zaključen ni sporazum između KBC Zemun i Univerziteta u Beogradu Medicinskog fakulteta, kojim se uređuju pitanja u vezi sa pružanjem zdravstvenih usluga koje se ne obezbeđuju iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, kako je to uređeno Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, naveo je DRI.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari