Gotovo 60 odsto ljudi iz Srbije u poslednjih 20 godina nije bilo na Kosovu

Početak projekta "Druga strana Kosova"

Ostavite komentar


  1. Kosovo je za političare samo deo marketinga koji su uspeli dobro da prodaju Koje ikad otišao na Kosovo ( sem onih koji poticu) niko. Ali za lažni patriotizam lepo zvuči.

  2. Pohvalno je govoriti o svakodnevnom životu na Kosovu naročito Srba koji žive u getoima u Evropi 21-og veka, ali pisati o separatističkoj vlasti na Kosovu i njihovim strankama je nešto što interesuje narod u Srbiji kao lanjski sneg i to sa pravom. Njihova aktivnost bi trebala da kao u Španiji kada su u pitanju separatisti u Kataloniji interesuje jedino javnog tužioca.

  3. Optuzba UVEK na gradjane,a?Akada je“predsedni“ili njegovi..otisao na tu
    SRPSKU ZEMLJU??Plasite se DRUGOVICvrc milojka..Lako je pretiti po novinama i TV NJIHOVIM.Idi u PRISTINU,setaj malo…

    1. 20+ godina zivim u USA i cesto dolazim u Srbiji,i svaki put idem na Kosovo,jer mi je Kosmet u srcu urezan,ziveo do 99 na Kosmetu i svaki moj sam se desava upravo na Kosmetu.Svidgalo se to vama ili ne ali ne bi dao pedalj Kosova za bilo sta u Americi

  4. 60% Raseljenih sa Kosova nije 20 godina bilo na Kosovu,ovi što odlaze stalno se školuju u glavnom , svi studenti su iz istog ,,legla,,posetioci imaju svoje ,,leglo,,kao i država svoje,,leglo,, jadno je što je taj narod uslovljen sa obe strane.

    1. Gradjanima Srbije je zabranjeno maltene da udju na Kosovo,o cemu se ovde mlatara….to je nasa teritorija koja je trenutno okupirana …ici cemo ka ddodje vreme

  5. Vise od pola ovih pitanja sto su sagovornici navodili, ne znamo ni za jednog suseda, bez obzira da li smo nekad ratovali s njima ili nismo. Ono sto je zanimljivo iz „Druge strane Kosova“ koliko razlicito vide stanje na terenu Srbi i Albanci sa Kosova i koliko nema saradnje medju zajednicama vec samo problema i da jedino postoji saradnja izmedju Albanaca iz Pristine i Srba iz Beograda. Isti je slucaj i sa Srbima koji zive u Hrvatskoj, pogotovo u Vukovaru i da se saradnja uglavnom odvija izmedju Zagreba i Beograda i generalno mesta gde ne postoji multietnicnost kao izvor tenzija. Ali jugonostalgicarima je lakse izmisljati bajke.

  6. O savremenom Kosovu i Metohiji prica nam divnu pricu znameniti Goran Milic u svojim putopisnim reportazama Alhemija Balkana.Paznju je poklonio narocito skolskoj omladini,njihovom obrazovanju.Usao je u ucionice,razgovarao sa ucenicima,testirao njihovo znanje engleskog jezika.,koje je ili solidno,ili perfektno.Kako je u seoskim skolama nismo videli,ali slika savremenog Kosova u odnosu na proslost je mocna.Tvrdim da za vreme cele Titove vladavine nijedna djacka ekskurzija nije vodila na Kosovo.Nisu skolska deca u Srbiji cula ni za Djakovicu,ni za Prizren,ni za Trepcu…O nekim manastirima na Kosovu su culi zahvaljujuci poeziji.U ratu 90.-ih,nazalost,mnoga do tada nepoznata imena gradova,sela,znamenitosti iskrsavaju pred njima..Zapustenost Kosova u Titovo vreme bila je zapanjujuca u svim sredinama,ialbanskim i srpskim.

  7. pa, postovana („ekipo“ Danas-a)…….gotovo 80% Amerikanaca nije bilo u pogranicnim drzavama sa Meksikom, ne zadnjih 20 godina nego nikada(!) pa im ne pada na pamet da ih predaju Meksikancima ( mada su i bile nekada deo Mexica!)

  8. Upravo sam iz radoznalosti,nedavno,bila u Prizrenu.Turisticki na 1 dan-ocarana sam!

  9. da li se pitate zasto? nema se para gospodine vucicu,50 EU teba za prevoz u jednom pravcu, da li je 8500 din. dovoljno za zivot u srbiji? ima li neko od beogradjana da prima 8500 dinara ….???

  10. da li se pitate zasto? nema se para gospodine vucicu,50 EU teba za prevoz u jednom pravcu, da li je 8500 din. dovoljno za zivot u srbiji? molim vas nije ovo dupli komentar,ako ne zelite da objavljujete nemojte to je vase pravo….ali dupli komentar nije
    ima li neko od beogradjana da prima 8500 dinara ….???

  11. Meni koji sam sa Kosova, tj. onog nekdanjeg Kosova i Metohija, se ne ide tamo.
    Šta da vidim, poslednji čin nestanka svog naroda?
    Drugo, zbog tih učeka likova koji su sad elita Kosova smo bombardovani a i dalje su nam pune onkologijekao. kao i njihove. Razdor je preveliki i nikada neće biti premošćen i ne treba da bude.

Ostavite komentar


Druga strana Kosova

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.