Država i batina

Ostavite komentar


  1. Čitam Vas iz dubokog poštovanja i ubeđenja da Vaše i probleme Hrtvatske stvorili su Srbi. Prvo oni mentalno zli radikali na čelu sa hokšrtaplerom Pašićem i opsesivno pohlepnim Karađorđevićem.Pa krajem osamdesetih, kao i Karažoređvići crnogorskog porekla a odgajan među primitvnim četnicima S. Milošević i njegovi pomagači, i u Akademiji, na čelu sa filozofom Markovićem, a učeni na infatilnim opisima u svojim knjigama gedžovana Čosića.
    Oficir Tudžman stigao je do čina generala živeći među Srbe, te ja zaključio da Srbe treba namamiti, a to neće biti teško, da napadnu Hrvatsku, ostalo će biti posledice i za jedne i za druge. Što je očebijno.
    Vi ste makar imali vrlo respektabilnu intelektualnu elitu, kako među naučnicima najvišeg svetskog ugleda, kakvi su bili braća Supek, Ivan sa dokoratom iz Nuklearne fizike i filzofije, a Rudi Supek iz Sociologije i Psihologije, te mnogobrojni njihovi studenti, kolege i prijatelji. Te Branko Hortva sa dva doktorata iz Ekonomije, prvi u Zagrebu, drugi u Mančesteru, sa najboljom knjigom iz ekonomije napisanom u Dvadesetom veku – Politička ekonomija socijalizma – objavljena u NJujorku i Oksfordu 1982. a u Zagrebu 1984, koju su knjigu američki naučnici predložili za Nobelovu nagradu. I sajaset njegovih studenata, no i uspešnih privrednika kakav je bio Oboženi Čovek Ante Marković. Imali ste i najbolje novina kakvi su bili Feral i “Dalmacija”, Oko, Danas. A siguno još mnogo što ja ne znam. Ali znam lično da su mnogi organzivani u strankama, kakve su bile UJDI i Socijalisička, pokušati da spreče rat. Imao sam priliku da mi to kažu poražneni na izborima socijalasta, obojica iz Zagreba, a sreo sam ih u Novom (Vinodolski). Gvorili su mi, samo nemojte sa oružjem da nas napadnete, jer će ove budaletine jedva dočekati i dokopaće se vlasti što će nam trebati decenije da ih skinemo s vrata.

  2. Batina je uvek tu negde širom prostora bivše SFRJ, a države ni jedne nema nigde još od 1989… Samo „ruzmarin, snjegovi i šaš“… Ptice masovno i neprestano odleću, ne samo na jug, nego gde ko samo može, panično.

  3. Čuveni „pištolj-za-govornicom“ duo „Pegla“ (Šešelj i Šeks) još uvek mlate po političkoj i javnoj sceni još od devedesetih. To se ovde naziva „politika“.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.