Većinom glasova odbornika u gradskom parlamentu, a na sednici koja je održana preksinoć za gradonačelnika Zaječara izabran je ponovo Boško Ničić, s liste URS-a. Takođe i za predsednika skupštine ponovo je izabran Ivan Joković iz URS-a, a mesto zamenika gradonačelnika pripalo je Zoranu Mančiću iz Demokratske stranke, koja je posle osam godina u opoziciji ušla u vlast, prenose zaječarski mediji.


Ujedinjeni regioni Srbije, Socijalistička partija Srbije i Demokratska stranka vodiće Zaječar u naredne četiri godine. Svi oni zajedno imaju 28 od 50 mandata u gradskom parlamentu, što znači i većinu za donošenje odluka. Kao razlog da konačno podrže URS i SPS demokrate navode da dok su bili u opoziciji, nisu imali priliku da donose važne odluke, što će od sada moći da rade.

Konstitutivnu sednicu na kojoj su se birali najviši organi gradske vlasti obeležili su odbornici Srpske napredne stranke koji su u opoziciji, tako što su zloupotrebljavajući poslovnik i uticali na to da sednica traje duže od pet sati. Agonija je prekinuta pošto je predsednik skupštine Ivan Joković posle više opomena šefa odborničke grupe SNS-a isključio sa sednice. Odbornici SNS-a su posle toga napustili skupštinsku salu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari