Stranačka scena u Čajetini proteklih dana se usijala. Optužbe opozicije da je vlast sklona korupciji, te da sa investitorima sklapa štetne ugovore po opštinski budžet, Milan Stamatović, predsednik opštine i OO DSS, odbacuje i ocenjuje da takve izjave škode ovom kraju.


Nakon sednice lokalne skupštine, održane u četvrtak, ovde vladajuća DSS naovdno je ojačana za jednog odbornika, Milana Obradovića, koji je iz redova opozicione DS prešao u tu odborničku grupu. Bar tako tvrde člnici te stranke, dok Obradović kaže da je nezavisni odbornik. Time, od ukupno 31 odbornika, koliko broji lokalna skupština, DSS trenutno ima 19, a čajetinske demokrate, koje su imale šest, sada imaju jednog odbornika manje.

Pored toga, ostavke na odborničke dužnosti podneli su demokrate Dragan Marjanović, koji će ostati član OO DS, i Radovan Jojić, koji je svoju ostavku obrazložio sukobom interesa, pošto je skoro tri godine direktor Dečjeg odmarališta Zlatibor, ali i član UO Skijališta Srbije. Umesto Marjanovića, novi odbornik DS biće Strajin Nedović, predsednik OO DS, a tokom vikenda biće odlučeno ko će od demokrata zameniti Jojića, koji je bio i šef odborničke grupe DS i koji će takođe ostati u toj stranci.

– Milan Obradović nije napustio DS, već je iz nje isključen pre skoro godinu dana, zbog nepoštovanja odluka stranke. Pokušavao je da se vrati u stranku, ali GO u Beogradu je potvrdio našu odluku. Njemu odavno nije mesto u DS, jer je po svojim stavovima bliži DSS, rekao je za Danas Strajin Nedović, predsednik OO DS, objasnivši da po odluci suda Obradoviću pripada odbornički mandat, te da se on već pridružio odborničkoj grupi DSS.

S druge strane, kako Nedović objašnjava, ostavka Dragana Marjanovića ugovorena je u OO DS, jer taj odbor, kako kaže „planira da angažuje nove ljude i pobošlja političko delovanje“.

– Podneo je ostavku u dogovoru sa strankom, ali i dalje će biti član rukovodstva. Umesto njega, ja ću biti novi odbornik, objasnio je Nedović.

– DSS pokušava da napravi razdor u našoj stranci, jer smo u usponu i predstavljamo veliku političku opasnost za vlast koja na sve načine pokušava da nas uruši. Nema nikakvog sukoba u DS, poručio je Nedović.

Komentarišući pozadinu uzavrelih stranačkih strasti, Milan Stamatović, predsednik opštine i OO DSS, kaže da je uzrok tome „privatizovanje DS i SNS od čelnika tih stranaka“.

– Predsednik OO DS Nedović iznosio je netačne informacije u javnosti i time naneo štetu opštini, ali i investitorima, koji sada verovatno pozivaju stranačke centrale i negoduju. Zbog takvih izjava, odbornik Obradović je napustio DS i prešao u naš klub, kaže za Danas Stamatović. On tvrdi da politička atmosfera nije uzavrela samo u DS, već i u SNS.

– Članovi SNS su mi rekli da je nedavno smenjen poverenik Opštinskog odbora te stranke.

Međutim, to je za Danas demantovao Milomir Mandić, predsednik čajetinskih naprednjaka.

– U pitanju je pokušaj Stamatovića da destabilizuje SNS, koja je najveća opasnost za vlast u Čajetini, kazao je Mandić, a potom objasnio da se politička scena u toj varošici uznemirila „odmotavanjem klupka sumnji o nezakonitostima u radu opštinske vlasti“.

Bivši član DS demantuje

Obradović, koji navodi da je napustio DS zbog nesuglasica sa tom strankom, tvrdi da je „godinu i više bio nezavinsi odbornik i da će to i ostati, ali da će podržati predloge svih stranaka, ako budu u intersu građana Čajetine“. „Nigde ništa nisam potpisao i nisam član nijedne stranke“, kazao je Danasu Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari