Predsednik opštine Surdulica i privatni preduzetnik Novica Tončev, zbog lošeg stanja u Livnici „Mačkatica“ koje je u vlasništvu Kompanije „Irva investicije“ Đorđa Nicovića, oštro je reagovao navodeći da „vlasnik Livnice Nicović ne preduzima ništa da se poboljša položaj zaposlenih, a samim tim i ekonomska situacija u ovoj opštini“. Čelni čovek surduličke opštine navodi da će on lično, ali i lokalna samouprava preduzeti sve da se spreči „potpuni kolaps preduzeća nakon privatizacije“.

– Nicović od 2000. godine, od kada je njegova kompanija postala većinski vlasnik Livnice, nikome u Surdulici nije platio ni jedan jedini dinar. U ovom trenutku on opštini, gradskom vodovodu i mom preduzeću duguje 32 miliona dinara – rekao je novinarima Tončev, navodeći da radnici ne primaju zaradu.

Kompanija „Irva investicije“ pre deset godina postala je većinski vlasnik Livnice „Mačkatica“ i u njoj je radilo 800, da bi sada broj radnika bio svega 200, uz neizvesnu sudbinu za opstanak preduzeća. Tončev poručuje da on kao predsednik opštine „neće dozvoliti da fabrika počne da radi dok se ne izmire sve obaveze prema opštini, komunalnom preduzeću i prema svim dobavljačima iz Surdulice“. Agencija za privatizaciju ranije je raskinula ugovor po kome je kompanija Đorđa Nicovića postala i vlasnik Tekstilne industrije „1. maj“ u Pirotu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari