Dupliran broj prekršaja Kodeksa u srpskim medijima

Monitornig dnevnih novina Saveta za štampu

Ostavite komentar


  1. Doslo je krajnje vreme da se napravi malo reda bar u stampanim „novinama“! Na osnovu kojih kriterijuma se nesto sareno sto se stampa na 10 strana i izlazi svaki dan naziva novinama? U onoj bivsoj nam zemlji postojao je porez na sund. Pa molim lepo trazite da se ovaj sund koji cita ogroman broj ljudi dodatno oporezuje! Mozda bi bilo uputno razmisljati i o tome ko je novinar? Da li bi bilo zgodno uvesti licence , kao za doktore ili profesore? Zato sto polupismeni sejaci mrznje i lazi ne mogu biti clanovi jedne znacajne i casne profesije.

  2. Još od liptanja krvi, sve do danas kad se ona već odavno zgrušala, ubojice,
    lopovi, banditi i ostale propalice infiltrirale se posvuda; od vrhova vlasti do dna – među kibicere i navijače zbivanja, zatrovane nacionalističkom euforijom.
    U osnovi, među tim državicama jedina je razlika tek u njihovim imenima, dok se ološ posvuda koristi odavno prokušanim, zajedničkim metodama za tu vrstu, blagonaklono zvanu ljudima – što ih i svrstava u istu kategoriju.
    ovo od lacike sve govori o vrst dvonogih kod nas
    tu verovatno spada i kodeks ponašanja doktora M. D. iz Novog Sada
    koji za potrebe svoje knjige slobodno uzeo slike iz antologije bez pitanja i dozvole, malo reči ubacio skupa sa slikama više netačnih nego tačnih i
    pošto je moćan može takvo što da radi i da se pokazuje kao veliki intelektualni nivo… kao i ovi toaletoidi što sipaju najiskrenije svoju istinu…
    i sve je to normalno u septičkoj…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.