Dušan Bajatović: Magistralni gasovod od Aleksandrovca do Tutina biće završen ove godine 1foto: N. Kočović

Direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović najavio je da će ove godine biti završena izgradnja gasovoda visokog pritiska od Aleksandrovca do Tutina, čime će se steći uslovi gasifikacije ovog dela Srbije.

Prvobitni rok za završetak tog magistralnog gasovoda koji ide preko Brusa, Raške i Novog Pazara bio je jun prošle godine, da bi ga bivša ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović prolongirala za mart ove.

Bajatović je prilikom posete Novom Pazaru, tokom avgusta 2021. godine, najavio i da bi u martu 2022. trebalo da počne izgradnja distributivne mreže u ovom gradu.

“To neće biti jednostavno, grad je dosta sabijen, ulice su uske i komplikovane, ali me raduje što postoje snimci svih instalacija. Uobičajeno vreme gasifikacije grada ove veličine je oko tri godine, prvo će se raditi magistrale od čelika do industrijske zone, toplane i velikih potrošača, a potom se prelazi na plastične vodove do individualnih potrošača”, izjavio je Bajatović.

Dušan Bajatović: Magistralni gasovod od Aleksandrovca do Tutina biće završen ove godine 2Međutim, projekat izgradnje sekundarnog gasovoda u ovom gradu još uvek nije završen, tako da nije ni počela izgradnja distributivne mreže.

“Magistralni gasovod kroz naš grad je kompletno završen, ostalo je da se izgradi samo još glavna merno-regulaciona stanica. Projekat izgradnje sekundarnog gasovoda se radi i očekujemo njegovo kompletiranje”, odgovorili su nam iz Gradske uprave Novog Pazara.

Razvodni gasovod od Aleksandrovca do Tutina dug je 116 kilometara, njegova izgradnja koštaće oko 52 miliona evra i procene govore da će njegovim završetkom oko 30.000 domaćinstava biti priključeno na mrežu.

Direktor “Srbijagasa” najavio je da će priključak na gasovodnu mrežu u Novom Pazaru koštati 780 evra, kao i da se može plaćati u ratama, na tri godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari