Dušan Mašić: BBC van sukoba „ovih“ i „onih“

Ostavite komentar


  1. Važi. Mislim, da više verujem Mašiću nego sopstvenim očima, ušima i glavi. BBC (govorim o BBC Wold-u) je na nivou CNN-a. Dozlogrdili su i domaćim Englezima koji nisu zatrovani globalizmom. Žešči ispirači mozgova.

    1. Smorio si svojom paranojom. Veruj ti dezinformeru i kuriću, nesrećnom hepiju i roze ispljuvku.

  2. Objektivno/nezavisno novinarstvo je mit. Sama činjenica da se od mnoštva tema kojima obiluje svakodnevica bira neka određena, dok se neka druga ignoriše već je značajno usmeravanje javnosti na jednu ili drugu stranu. Ono što bi se od medija trebalo zahtevati jeste da otvoreno zastupa stanovište sa koga posmatra i izveštava o događajima. Već to bi bilo dovoljno… Svaki mediji na svetu ima to, neko svoje stanovište, i bilo bi neprirodno da ga nema. Umesto mita o objektivnom novinarstvu trebalo bi govoriti o iskrenom novinarstvu, u koje bi spadali svi oni mediji koji otvoreno zastupaju svoje stanovište i gde bi onima koji prate njihov rad bilo jasno sa koje pozicije posmatraju stvari.
    Objektivno novinarstvo je mit i zbog toga što je objektivnost(svakako velika vrlina) teško dostižna i toliko je složeno i ne zavisi samo od naše želje da takvi budemo, već od mnoštva osobina koje moraju da delaju u harmoniji da bi ga prozveli. Koliko objektivnih ljudi znate? i, da li su oni objektivni po svakom životnom pitanju? Tražiti od medija više nego što se retko može naći u svakome od nas ni malo nije realno. Verovati u postojanje objektivnih medija, znači nekritički davati svoje povjerenje autoritetu koji to ne može da ispuni.

  3. A ko je ovaj B. A. što je intervjuisao Mašića? Jedan osnovac, a ne novinar, smislio bi bolja pitanja. Bože dragi ko li je sve novinar!

  4. BBC je (uz CNN i NYT) postao olicenje laznih vesti, PR kampanja, i sipanja najgnusnije propagande.
    Osim toga, BBC skoro da nema nikakve vesti – radi se samo o ispolitizovanim saopstenjima partija, grupacija i raznih aktivista.
    U UK BBC dozivlavaju kao RTS za vreme Mire Markovic…

  5. BBC bi trebao da se ugleda na perjanice objektivnog novinarstva kao sto su Sputnjik i njegova filijala B92,Tanjug i t.d…komentatori su s razlogom zabrinuti zbog izvestavanja BBC-ja !

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.