Dvadesetak  srpskih firmi na udaru američkog embarga

Ministarstvo finansija SAD uvelo sankcije i pojedinim izvoznicima oružja iz Srbije  

Ostavite komentar


  1. Nalupali su se oni para za puno generacia, te ih ovaj embargo nece nesto osiromasiti. Nazalost, nama nesposobnima bila bi velika uteha da su ameri i one koji su sve ovo svojim uticajem omogucili prizemlji.

  2. a zato RTS prikazuje kao glavnu vest da su ruski sportisti suspedovani do daljnjeg sa swih prvenstava…..i konacno je vucicevo ministarstvo koje je dodelio grobaru nikolicu dobilo znacenje..

  3. Sve sami Bosanci sa srpskim pasosima a mi ih delimo prema nekom cudnom kriterijumu. Sto opasniji to dobrodosliji! Ne vazi samo za Balkance!

  4. Amerikance uhvatila panika jer im se raspada NATO pa nemaju kome vise da uvaljuju oruzije. Dok je Aco nas predsednik za Srbe nema opasnosti.

    1. Pa on je za Srbe najopasniji. Za par godina otici ce svi Srbi, neki van Srbije a neki pod Srbiju. Neka si mi ti Denise, brate Srbine, ziv i zdrav sa sve svojim dicnim predsednikom kome ni Ameri ne mogu nista.

    2. Dok nam je Ace nema nam dalje. Dok nas on hrani i brani sve nas je manje, u Srbiji i inače.

  5. Sramota! Pa od koga sad predsednik Vučić da nabavi traktore? Kako da se promoviše kad su mu glavni finansijeri pod embargom? A jel može ponovo da se izda diplomatski pasoš g Tešiću, kao što je bilo ranije kad je takođe bio pod sankcijama?

    1. Oruzje koje mi prodajemo oni su prestali da proizvode pre 50 godina. Silno su se potresli srpske konkurencije.

  6. Ajme … ajme …a tek pocinje “ veselje “ koje je veoma tesko zaustaviti ili povuci …a upozoravamo sns sektu vec mesecima da nailaze oblaci sa zapada ali …zlatno doba je prezlatno + puni autobusi sendvicara kao “ podrska “ em i glupa botovska lupetanja … rezultat SANCIJE

  7. Hvala Americi, u pravi čas i odlična odluka, jedina koja valja što bi rekao naš narod.

  8. Oglasi se Amerika koja živi od prodaje oružja…pa počela da kažnjava države koje od nje ne kupuju isto.Licemerno kao i uvek!

    1. Ma problem je sto ga mi prodajemo, a ne sto ga ne kupujemo. Nemoj ti da brines za Ameriku, nece ona propasti zato sto Srbija ne kupuje oruzje od njih. Jure kriminalce, a sad, sto je vecina istih povezano sa Srbijom to nije njihov problem, vec nas.

  9. Vidi ti Amere, oni bi da prave ratove širom sveta i da samo oni prodaju oružje. Ubeđen sam da iza svih dešavanja oko namenske industrije Srbije stoje američke tajne službe.

    1. Ma jeste, oni su naterali ministra da ocu uvali da mlati pare. Eh, samo da nije tih Amera gde bi radikalima bio kraj.

    2. Najveći zločin posle drugog sv rata je uradila Srbija a ne SAD.Vi ste posle osme sednice hteli da vam Slobo bude predsednik SFRJ i to makar ratom.

  10. Ne vidim razlog za ove zabrane. Mora da im je krivo što od njih nismo kupovali oruzje.

    1. Ne vidis ti mnogo stosta. Srbija prodaje oruzje teroristima. Nije rec o kupovini nego o prodaji.

  11. Ovo je pocetak nek paradiraju jos sa S400 rekao sam da ce to skupo da kosta Ameri neprastaju nista a narocito one koji na njihove i saveznicke donacije kazu SPASIBA Rusija,game over na dve stolice.Pripremimo plasticne flase koka kole od 2 litre i pocnite ponovo da pusite HB, Monte Karlo…

  12. Mama mia …pod “ hitno “ VMA na naj visi moguci stepen pripravnosti …pogotovu kardiolozi sa svim kompletnim osobljem … “ ne daj Boze “ da nekome pozli pred put ili u Grckoj
    Nego …. sns botovi pod “ hitno “ sve raspolozive snage na ZATRPAVANJE ove lose vesti za sns – sekta rezim tj. njihove glavne donatore i finansijere

  13. Prateći izjave američkih zvaničnika poslednjih nedelja, može se zaključiti da Ameri ubrzano puštaju Vućića niz vodu. Nadam se da će se i EU zvaničnici sada probuditi i pokazati tiraninu gde mu je mesto.

    1. Jedini koji mogu da ga „pustaju niz vodu“ su Rusi/Putin!!
      Amerika i EU niti su izabrali Vucica niti ga podrzavaju,oni samo korektno prihvatili izbor srba!
      p.s. Amerika i EU nisu delili orden Vucicu !

  14. Bas Amerikanci da pricaju o zloupotrebi ljudskih prava i korupciji. Oni su ih izmislili.

    1. Verovatno uživaš u staljinističkom režimu gde je tvoj Staljin više pobio rusa nego treći rajh.U SAD svakom daju priliku da postanu bogati,korupcije nema jer je velika sloboda izbora.

      1. U SAD nema korupcije?
        Kako se zove taj idealni univerzum u kom zivite, pa ubili su rodjenog predsednika i to onog na funkciji a i buduceg,, oba Kenedija radi korupcije, de malo edukacije
        Michael Moore za pocetak
        Fahrenheit 11/9 (2018)
        Pa da vidis sta je korupcija… Hahaha Amerika je najkorumpiranija tvorevina i Velika Britanija, svi rade za sitnu grupu vlasnika kirporacija koji se bogate a jaz je samo veci ima hiljade dolumentaraca o tome o GMO hrani o proizvodnji oruzja o svemu i to njihovih dokumentaraca i je li se promenilo nesto? Nije jer NE POSTOJI DEMOKRATIJA i NEMA SLOBODE
        Svi zive u iluziji od kredita i u duznickom robstvu sve im je na hipoteku

  15. ODLICNA vest za Krusik i celu Namensku industriju jer ce Ameri pohapsiti ove sns svercere oruzja a same fabrike mogu direktno izvoziti svoje “ delikatne “ proizvode bez posrednika sa svim profitom za sebe a ne sns privatnike pa cak i isplacivati dobavljace i i sve doprinose drzavi sa platama radnika koje kasne .Losa strana su dugovi tih privatnih sns firmi prema Krusiku ( 7 miliona eura Tesic i Gim ) koje nece vratiti a sns – sekta rezim , kao i do sada , budzetom ( nasim novcem ) zakrpiti neke rupe

  16. U vreme rata u Vjetnamu, Alžiru, Grčkoj,Egiptu,Palestini,Libiji SFRJ je slala oružije koje je ulotrebljivano protiv SAD,Francuske.I pored toga Tita su svugde poštovali jer je posao bio javan,transparentan,i niko se nije „ugrađivao“ i lično bogatio.

    1. Postovali su ga jer smo bili trziste od 24 miliona stanovnika i armijom od 600 000 aktivnog sastava i 3 miliona rezervnog i jer smo bili neutralan blok izmedju NATO i Varsavskog
      Da je berlinski zid pao i da se SSSR raspao za vreme zivota Tita, prosao bi on kao i Milosevic, ali su ljudi na ovom prostosu nesposobni da shvate to, ne vide sumu od drveca, ne vide poentu sustinu
      PS i Albanci su i tada dizali oruzane pobune kao i Hrvati

  17. Ponasanje USA kad tad odbice joj se njena politika o glavu.Sve ce joj se vratiti kao bumerang.Sto se tice sankcija USA prema nekim firmama Srbskim mi sa njima jako malo imamo robne razmene.Polako ali sigurno njima sunce zalazi gledajmo zemlje koje zele saradnju sa nasom zemljom.

  18. Zamolio bih vas veoma postovana Marija Stojanovic da spisak sankcionisanih osoba i firmi dovrsite do kraja i da nam ne nudite tri tacke vec celokupnu informaciju. Ako moze i ako nije Suzana Vasiljevic zamolila da ne budete grubi prema Vucicevim malima.

  19. Od svih gluposti najjaca mi je ona da neko u Srbiji jos uvek veruje da nam amerikanci zele dobro…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.