Dveri: Nezadovoljstvo građana Bačke Palanke još veće nakon posete Ane Brnabić 1Foto Nenad Kovačević Danas

Vojvođanski odbor Dveri ocenio je danas da je nezadovoljstvo građana Bačke Palanke još veće nakon posete premijerke Srbije Ane Brnabić, kao i da je ona saosećanje sa građanima trebalo da pokaže time što bi se obilazak opštine obavio bez predsednika te opštine Branislava Šušnice.

U saopštenju su naveli da poseta premijerke, osim što je iskazala spremnost Vlade da pomogne materijalno, „ništa spektakularno i dobro nije donela“.

„Proizvela je još veće nezadovoljstvo građana, jer nije iskazala oštar i jasan stav o odgovornosti predsednika opštine, već je to upakovala u jednu političku floskulu. Ali to ne čudi, kada se vidi stav (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića, kojem je izgleda odgovornost funkcionera SNS upitna“, ukazale su Dveri.

Dveri su istakle da je odgovornost za nesreću u Bačkoj Palanci na svima, od predsednika Opštine i načelnika lokalnog Štaba za vanredne situacije, do zaposlenih u Elektrodistribuciji, koji se nisu snašli tokom i nakon proteklih oluja.

„Odgovorna je i Vlada Srbije jer nije obučila gradska i opštinska rukovodstva, kroz Sektor za vanredne situacije, načinom kako treba da se nose sa problemima kada se dese neke elementarne nepogode, kao što je ona koja je zadesila Bačku Palanku“, navode iz Dveri.

Dodaju da ta partija u potpunosti podržava zahteve meštana Bačke Palanke, kao i da zahteva da se, kao i u slučaju tragedije u Beogradu, sazna puna istina o tome ko je odgovoran i da se odgovorni procesuiraju.

Građani Bačke Palanke protestuju više od nedelju dana zbog pogibije dve osobe, od kojih je jedna maloletnik, i dali su rok do petka 11. avgusta da predsednik opštine i komandant lokalnog Štaba za vanredne situacije Branislav Šušnica podnese ostavku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari