Da u Crvenoj zvezdi predsednička funkcija ima težinu i moć kao nekada, Dragan Džajić bi već sledeće sezone počeo s „guranjem“ klinaca iz klupske škole fudbala na uštrb jurnjave za trofejima. Suprotno oponentima iz uprave, opsednutih vraćanjem šampionske slave prezaduženom gigantu.


– Garantujem da bi to bilo najbolje za Zvezdu, da bi s tim potencijalom u narednih pet godina bila u plusu. To bi, naravno, bilo bolno. Ali, Zvezdi je svejedno da li je osma, 11. ili druga na tabeli. Neko će reći da je to preveliki zalogaj, jer ti momci imaju sada 16 ili 17 godina, ali ja sam ubeđen da je to jedini način da se zaradi i pravi tim u situaciji kakva je naša. Kao neko ko je dugo u fudbalu i klubu, tvrdim da imaju potencijal da ponove uspehe generacije 1984 – poručio je s priprema (samo na papiru) prvi čovek kluba iz Ljutice Bogdana, pod pritiskom vraćen na mesto gde se proslavio kao fudbaler i sportski direktor.

U tom slučaju, navijačima bi morala da bude saopštena istina. Bez uvijanja.

– Hoćemo nešto, a ne znamo šta ćemo. Kažu čeka nas Evropa za 10 dana. Pa, šta? Da li bismo bili prvaci Lige Evrope da dovedemo pet kvalitetnih igrača? Ne bismo! Da li bi nam ta pojačanja garantovala titulu? Ne bi! Samo onda tako treba i da se prezentujete javnosti. Lepo kažete, ove godine neću i ne mogu da budem prvi. Igram s momcima od 18 godina – radikalan je Džajić, uz ogradu da ne zna da li će moći da izgura takvu koncepciju.

– Ne znam da li ću biti tu za godinu dana – zagonetan je predsednik Zvezde, koji je (najviše i najčešće) u sukobu s dvojicom potpredsednika Nebojšem Čovićem i Slavišom Kokezom, kao i sportskim direktorom Zoranom Stojadinovićem.

Poslednjem, recimo, zamera na netaktičnosti u kritici mladih igrača.

– Svako ima pravo na mišljenje, ali ne sastavlja Stojadinović tim. Imamo trenera i treba ga poštovati. Zna se i gde se razgovara o takvim stvarima. Pripisao bih to Zoranovom neiskustvu na direktorskoj poziciji. Najdobronamernije sam mu rekao neke stvari, mada znam da je malo impulsivan – primećuje Džajić, kojem smeta i razbacivanje zvučnim imenima kao potencijalnim novajlijama.

– I mene interesuje prvo mesto, ali svi znaju u kakvoj smo situaciji. Priča se da hoćemo ovog, dovodimo onog, a često ne ispadne tako. Ne treba otpisivati naše klince posle jedne slabe utakmice. Tu sportski sektor mora biti vrlo obaziriv. Da ne bismo opet kupovali našu decu od drugih, kao do sada – zaključuje Zvezdin predsednik.

Stigao i Pečnik

Crveno-beli su juče dogovorili i dolazak Nejca Pečnika. Slovenačkom vezisti je istekao ugovor s engleskim Šefild Venzdejom, pa na beogradsku Marakanu stiže kao slobodan igrač. Reprezentativac eks jugoslovenske republike nastupao je još za Celje, Spartu iz Praga, Nasional i Krila Sovjetov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari