Kada se večeras spuste zavese na dvodnevni izbor predsednika Fudbalskog kluba Crvena zvezda, članovi Izborne komisije i zvanično će proglasiti Dragana Džajića za novog prvog čoveka kluba. Džajić je jedini kandidat za predsednika na ovim izborima, a za njegovo imenovanje na funkciju, koju je obavljao od 1998. do 2004, bilo je dovoljno da dobije samo jedan od potencijalnih 7.669 glasova.

Prvi glasački listić popunio je, i tako praktično odlučio pobednika, predsednik Sportskog društva Petar Škundrić, a za njim su glasali i ostali članovi Komisije za stabilizaciju i konsolidaciju kluba.

– Ovo je novi početak u smislu nešto drugačije koncepcije rada Fudbalskog kluba Crvena zvezda, koji bi trebalo da bude glavna osovina celog Sportskog društva. Nikome nije bilo zabranjeno da se prijavi, ali sam ja još na početku rekao da je to čist egzibicionizam. Džajića hoće navijači i celokupna crveno-bela javnost. Prema tome, sve je jasno – istakao je prvi čovek Komisije za finansije Nebojša Čović i odmah najavio sledeće poteze.

– Posle izbora za predsednika, 22. decembra sledi održavanje Skupštine. Nakon toga biraće se Upravni odbor, a zatim ćemo na toj skupštini, verujem već i na prvoj sednici UO, imati koncepciju za sve ono što bi trebalo da se radi u sledećoj godini – potvrdio je Čović.

Pre Čovića svoje glasačko pravo u Lav medija centru stadiona Crvene zvezde, pored ostalih, iskoristili su i Branko Radujko, Zoran Stojadinović i Jovan Šurbatović, koji bi trebalo da dobiju funkcije u novom rukovodstvu. Potpredsedničke funkcije u klubu „smeše“ se Čoviću i Radujku, Stojadinović će gotovo izvesno biti novi sportski direktor, dok je Šurbatović najbliži mestu generalnog sekretara, na kojem su se za vreme vođenja kluba od strane Vladana Lukića nalazili Stefan Pantović, Đorđe Stefanović i Andrija Kleut.

Džajić je prethodnih mesec i po dana bio na čelu Radne grupe, koja je preuzela rukovođenje klubom nakon odlaska Lukića, koji je takođe kao jedini kandidat izabran na izborima 31. maja ove godine, ali je podneo ostavku zbog loših rezultata tima u jesenjem delu sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari