"Džip su ostavili van mog poseda, a pešaka ušli i počeli da mere": Milomir Petrović iz Vlaškog polja opet zatekao nepoznate ljude na svom imanju 1Foto: Milomir Petrović

Na porodičnom imanju Milomira Petrovića iz Vlaškog polja kod Knjaževca, nakon mesec dana pauze od kada je zatekao ljudi koji uzimaju uzorke, opet su se pojavili nepoznati ljudi, koji su, kako on tvrdi “vršili neka merenja”.

“Pre nekoliko dana došli su do moje ograde i pitali me da uđu na moj posed da nešto mere, ali sam ja to odbio, pošto nisu imali nikakvu dozvolu za to, i da nakon onog što se desilo početkom juna, ne želim da imam kontakte sa njima”, objašnjava sagovornik Danasa.

Prema njegovim rečima, nakon što on nije dozvolio da uđu ne njegov posed, oni su merenja nastavili na putu koji je pored njegovog imanja.

"Džip su ostavili van mog poseda, a pešaka ušli i počeli da mere": Milomir Petrović iz Vlaškog polja opet zatekao nepoznate ljude na svom imanju 2
Foto: M. S. / Danas

“Rekao sam im da tu mogu da rade šta hoće, pošto je to državno, ali ponovio sam da ih na svoju zemlju ne puštam”, kaže Petrović.

Sagovornik Danasa tvrdi, da su isti ljudi, jutros prošli kroz komšijino dvorište džipom Lada Niva.

“Pitali su da li mogu da prođu kroz njihovo imanje, pošto je potrebno da urade neka merenja na mom imanju. Džip su ostavili van mog poseda, a pešaka ušli i počeli da mere. Komšije su me pozvale i ja sam došao”, ističe Milomir Petrović iz Vlaškog Polja.

"Džip su ostavili van mog poseda, a pešaka ušli i počeli da mere": Milomir Petrović iz Vlaškog polja opet zatekao nepoznate ljude na svom imanju 3
Foto: M. S. / Danas

On kaže da ih je zatekao na svom imanju, i kazao im je opet “da ne dozvljava ulaz na njegovu imovinu”.

“Oni su mi kazali da se ne ljutim, pošto oni rade samo svoj posao, i da su oni obični radnici. Više ništa nisu kazali, samo toliko”, kaže naš sagovornik.

Prema njegovim rečima još uvek nije pozvao ni policiju, niti Opštinu Knjaževac, osim što je na svom Fejsbuk profilu postavio šta se trenutno dešava na njegovom imanju.

“Imam neka saznanja da je Opština Knjaževac obaveštena još 2020. godine da će se ovde izvoditi istražne radnje, ali mi nije jasno zašto se to drži u tajnosti”, pita se Petrović.

"Džip su ostavili van mog poseda, a pešaka ušli i počeli da mere": Milomir Petrović iz Vlaškog polja opet zatekao nepoznate ljude na svom imanju 4
Foto: M. S. / danas

Kako on kaže za Danas, zbog takvog ponašanja Opštine Knjaževac, meštani su uplašeni, pošto ne znaju kakva ih sudbina čeka.

“Sada sam se još više uplašio. Ovo je postalo nemoguće. Jutros sam se stvarno zaprepastio kada sam čuo da su opet na mom posedu. Oni su iza leđa, bez odobrenja ušli na moje imanje. Sramota”, poručio je on.

Podsećamo, na porodičnom imanju Milomira Petrovića iz Vlaškog polja kod Knjaževca, koje se naziva Farma Koliba, početkom juna pojavili su se ljudi, koji su, kako on tvrdi “uzimali zemlju radi uzorkovanja, bez njegove dozvole”.

I ostali meštani ovog planinskog sela su i dalje zabrinuti zbog ovih događaja i nadaju se da će se uskoro otkriti tačan razlog uzorkovanja i merenja zemljišta na njihovim imanjima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari