„E moji vi, šta ste sve dopustili….“: Kako su građani na mrežama reagovali na vest o selidbi Zoo vrta s Kalemegdana

Ostavite komentar


  1. Srđan i Goran neka prave akedemiju Đoković u Severnoj Mitrovici ako su tako veliki srbi kao što pokušavaju da nam se „prodaju“…

    Novaku svaka čast, ali nemoj da nam se Family sport USERAVA u živote zbog toga !

  2. Treba zabraniti držanje životinja u kavezima i ograđenim vrtovima. Ovo je prilika da se Zoo vrt u Beogradu ukine.

  3. Trebamo novi ZOO. Uz Neogred na vodi. Moderan- napunjen sa SNS-om i njihovim botovima. I sa vikovima, jasno.

  4. nisam iz Beograda pa u tom smislu ne bih da komentarišem! Nekada smo rado dolazili u Beograd sve bilo blizu lepo a sada ne železnička stanica u nedodjiji zoo vrt isto definitivno ne postoji stari Beograd a u ovom novom nema mesta za nas iz sela!

  5. Nas zoo vrt je istorijski spomenik za Beograd. Kao kad bi hteli Koloseum u Rimu da preselite dragi Sapicu. Isto vam je to.

  6. ‘bumbar’ – Topcider vam je ‘nedodjija’?! Provincijski habitus = Prvo se nasadi u centar da ne mora mnogo puta da prelazi ulicu jer ima panican strah od semafora, potom krene u komsijsku bitku lopatama oko parkiranja tik do ulaza u zgradu, zatim odvoji letvama delic zajednicke zgradne zelene povrsine, jer, mora da ‘rilja’ nesto, onda krene u demonstracije jer mu zeleznicka stanica koju posecuje svakog vikenda da bi se vratio u izvorno staniste, nije u centru, sto ce reci, morace vise od dva semafora da prodje do kuce i na kraju a paralelno sa svim ovim radnjama na drustvenim mrezama novo, gradsko staniste, obelezava sa ‘dorcol hitorical’. P.s. Preko dana mu iz kola vristi sa zvucnika neki od turbo folk hitova, uvece je na splavu na ‘veselju’. Normalno da vam je Topcider ‘nedodjija’. Zbogom bumbari daleko vam seljacka lepa kuca. Odlicna lokacija novog zooloskog vrta, mnogo humanija za zivotinje pod uslovom da se ne pipne taj deo Kalemegdana. P.p.s. Sve cestitke divnom, predivnom Novaku Djokovicu, nadam se da uzima sva cetiri ovogodisnja Grend slema!

  7. Ako to uzme Đoković,onda stvarno smo se kao narod srozali dibidus! Što bi onda nažalost značilo da je i njegova glad za novcem,prevladala zdrav razum,i sve moralne dileme!
    Priključio bi se sns aždaji koja će isisati svu krv iz ovog naroda! Nadam se da će Novak biti pametan, i da neće slušati grabežljivog nezasitog oca!
    Treba da zna da će i ovo zlo kad tad proći, i da će svakako svi koji su se ogrešili odgovarati, pa valjda se neće usuditi da šuruje sa đavolom!
    Ko s đavolom tikve sadi…..

  8. Beograde probudi se.Ima li u Beogradu beogradjana koji pamte dobra vremena ,setnje kalimegdanom ,posete zoo vrtu i kolace u knezu.Virsle u Rajicevoj,piroske kod Atine ….Sve ode u ne povrat.Nema vise beogradjana.

  9. Mislim da ljudi iz BG treba da odluče o preseljenju. Meni iz unutrašnjosti ne smeta. Bio sam u ZOO vrtu zadnji put pre 25 godina. Ako bi osmislil da na tom mestu bude šetalište i park…nešto kao Central park u Njujorku mislim da bi bilo ok. Sve ostalo…soliteri, šoping molovi…to je razlog za izlazak na ulice. Ali Beograđani treba da odluče.

  10. Ako iselite zoovrt onda bi bilo posteno da to zemljiste vratite porodici coveka koji je poklonio drzavi zemljiste za zoo vet,

  11. Zivotinje treba da zive u prirodj a ne da se zatvaraju po kavezima za njih je to zatvor

  12. Bolje bi vam bilo da prestanete da unistavate Beograd, ruglo ste napravili od oba Trga, ranije su bili puni cveca, fontane, zivota… I kolko sume planirate da posecete na Adi da bi stao zooloski vrt? Umesto da sadimo novo drvece. I svi ti ljudi, tu ima bas dosta kuca…

  13. Bilo bi lepo da se zoo vrtovi polako gase i da životinje žive u svom prirodnom okruženju. Molim da me sad ne rastežete kako bi ove životinje ako bi bile puštene brzo nastradale. Mislim da se ne nabavlhaju nive i ne potencira stvarnje potomstva.

  14. Živim u Berlinu I bio sam u zoo vrtu. Berlin je dva puta veći od BGa, ima 36 opština i ima nebrojeno više gradskih centara od Knez Mihailović, Trga republike, Terapija i Slavije. I berlinski zoo vrt je u delu gradskog jezgra, ali samo jednog, naslonjen na veliki gradski park, kanale za brodove, zelene površine, a ne kao BG vrt koji pripada jednom gradskom centru.

  15. Beograd na vodi se davi u vodi, a to ce se desiti i zivotinjama kada budu bile poplave na mestu na kojem bi oni da ga premeste

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.