"E moji vi, šta ste sve dopustili....": Kako su građani na mrežama reagovali na vest o selidbi Zoo vrta s Kalemegdana 1Foto: Beo Zoo vrt

Vest da se Beo Zoo vrt seli sa Kalemegdana građani su različito dočekali, a na društvenim mrežama ređali su se komentari od toga da je „to sve maslo vlasti da sve pretvore u zidine i tržne centre“, do toga da će Kalemegdan da pripadne srpskom teniseru Novaku Đokoviću, aludirajući na proširenje njegove akademije.

Bilo je i onih koji su isticali da je to „najbolja vest, jer će životinje iz zoološkog vrta najzad dobiti dostojanstvene uslove za život“.

„Ne vidim razlog preseljenja osim u bezgraničnoj investitorskoj bahatosti. Pogledajte Berlin, Tiergarten, tik uz Brandenburšku kapiju, centar, iz 1845.god. Ljudi neguju tradiciju. Ali- zašto bismo i mi, kad možemo da sagradimo lepše i starije. A nadležni bi mogli malo da konsultuju struku o tome kako se neguje jedan grad“, naveo je jedan korisnik društvenih mreža, dok je jedna korisnica napisala:

Ma da, isto kao sa železničkom stanicom, izmestite ga negde gde niko neće doći..Ovde samo smeta jer treba da se sagradi i Beograd na Kalemegdanu“.

Bilo je i onih koji su navodili da zbog najavljenog preseljenja zoološkog vrta treba izaći na ulice, dok je drugima bliža ideja da o ovom pitanju vlast, ipak, pita građane za mišljenje.

„Da je Vuk Bojović živ, on ovo ne bi dozvolio“, glasio je jedna od komentara na društvenim mrežama, dodajući da se Bojović godinama borio protiv izmeštanja zoološkog vrta s Kalemegdana.

Oni koji su više branili izmeštanje zoološkog vrta, navodili su da bi „životinje ubuduće mogle da budu u većem prostoru i prirodnijem okruženju, a ne okružene zidovima, smogom, saobraćajnom bukom“.

„Nije ovaj zoo vrt ni ekološki, mnogo bazdi…“, naveo je jedan koriskik društvenih mreža.

Supruga pokojnog Vuka Bojovića, dugogodišnjeg direktora beogradskog Zoološkog vrta izjavila je za Nova.rs da se „šokirala kada je juče pročitala vest da gradonačelnik seli zoološki vrt.

„Ne znam zašto bi ga izmestili kad funkcioniše najnormalnije“, kaže za Nova.rs Vesna Bojović.

Podsetimo, o planovima za Beo Zoo vrt danas je na Ada Safari govorio gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i glavni gradski urbanista Marko Stojčić.

@danas.rs Jeste li čuli da se Beo zoo vrt seli sa Kalemegdana na Adu Safari? ⏩ Šta vi mislite, da li je to dobra ideja? 💭 #foryoupage #foryou #fyp #danas #vesti #beograd #zoovrt #beozoovrt #adasafari #adaciganlija #zoo #animals ♬ News, news, seriousness, tension(1077866) – Lyrebirds music

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari