Ekonomski fakultet Univerziteta u Kragujevcu obeležio jubilej 1Foto: Grad Kragujevac

Ekonomski fakultet Univerziteta u Kragujevcu obeležio je 61 godinu rada i postojanja svečanom akademijom u Amfiteatru ”Prof. dr Ilija Rosić”.

Ekonomski fakultet je tokom šest decenija rada i postojanja iznedrila veliki broj stručnih kadrova koji se danas zauzimaju odgovorne pozicije u zemlji tako i u inostranstvu.

„Puni entuzijazma sa novim studijskim programima, sa 20 odsto više studenata upisanih nego prethodne školske godine, značajnim iskorakom prema privredi bankama, osiguravajućim kompanijama gde obezbeđujemo praksu studentima, itekako imamo šta da ponudimo akademskoj zajednici“, rekao je prof. dr Predrag Veselinović, dekan Ekonomskog fakulteta.

U ime grada, brojne goste i predstavnike državnih institucija, drugih Univerziteta i fakulteta, naučne radnike, profesore i studente, pozdravio je predsednik gradske skupštine, Miroslav Petrašinović.

„Oni baštine tradiciju kvalitetnog obrazovanja, stvaranja kvalitetnih kadrova, različitog profila prateći moderne tendencije i tekovine današnjeg društva. Grad Kragujevac se trudi da na svaki mogući način pomogne i podrži Univerzitet i Ekonomski fakultet, a dugogodišnja saradnja uvek je donosila dobre rezultate“ rekao je Petrašinović.

Godišnjica osnivanja i rada Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu bila je prilika da dekan uruči 138 diploma studentima osnovnih studija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari