Ekonomsko nasilje nad ženama: Nejednake, pokorne i kontrolisane

Ostavite komentar


  1. Opet prica o posledicama a ne o uzroku – kad birate partnera pazite i skinite ruzicaste naocare – nece biti bolji

  2. Kada će neko napisati i neki članak da gomila žena prosto neće da ozbiljno radi i zaradi. Bio sam u vezama sa dve žene koje su mi na kraju rekle da sam ja lud što radim dva posla 12 sati dnevno da bih zaradio za svoju porodicu. Nasilja nad ženama ima, ne sporim, i čast vrednim ženama kojih ima, ali ima i mnogo onih koji bi da uživaju dok muškarac radi i zarađuje.
    Na kraju krajeva žene biraju s kojim će muškarcem biti i ako izaberu idiota i nasilnika zašto svi mi ostali muškarci koji smo normalni treba da nosimo žig na sebi? Napišite i neki tekst o finansijski i moralno iskorišćenim muškarcima, vreme je. 🙂

    1. Jos je moja baka govorila: „Dok te mami, secerom te ‘rani, kad te namami i ‘leb ti zabrani“. E, sad, moderne devojke vise nisu tako naivne, a moderni muskarci se nisu snasli. Prethodni komentator rece da su i zene krive jer ne znaju da biraju, a Vi kukate kako su zene uglavnom manipulatorke. Elem, obrni-okreni, zene su krive za sve sto im se dogadja. Ne znam kojoj generaciji pripadate, ali znam da je moja generacija (zenski deo) rintala i na poslu i u kuci, a bome i bila zrtva maltretiranja izmedju cetiri zida, o cemu se pricalo samo kad je partner skrati za glavu. Vremena su se promenila, muskarci, prilagodite se.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.