Elektromreža Srbije dodelila stipendije studentima 1Izvor: EMS AD

Predstavnici Akcionarskog društva Elektromreža Srbije uručili su osam stipendija uspešnim i talentovanim studentima Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu i Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Cilj ovog projekta je unapređenje visokoškolskog obrazovanja u Srbiji kroz pružanje finansijske i karijerne podrške, ali i motivisanje budućih stručnjaka da postanu deo energetskog sistema naše države, saopštila je ta kompanija.

Projekat stipendiranja studenata realizuje se od 2015. godine, u okviru koga je do sada stipendirano 64 studenta, od čega je njih 13 primljeno u radni odnos.

Desetomesečna stipendija iznosi 250.000 dinara, a pravo učešća na konkursu imali su redovni studenti treće ili četvrte godine smera elektroenergetika.

Uz stipendije, studentima će biti obezbeđen rad sa mentorima, a ugovorom je predviđena i obavezna praksa i kroz nju obavljanje praktičnih zadataka u okviru predviđene organizacione jedinice.

– Kompanija EMS AD je u potpunosti okrenuta budućnosti, kako kroz planiranje i investiranje u projekte koji obezbeđuju energetsku stabilnost države i regiona, tako i kroz internacionalno povezivanje. Saradnja sa fakultetima je upravo deo našeg pogleda u budućnost. Želimo da motivišemo mlade da svoju karijeru razvijaju u okviru energetskog sistema naše države, te da ostanu u zemlji. Godinama unazad realizujemo projekat stipendiranja studenata i ponosni smo na činjenicu da su neki od bivših stipendista danas naše istaknute kolege – izjavila je tom prilikom direktorka EMS AD Jelena Matejić.

Pored stipendiranja studenata pomenutih fakulteta, EMS AD godinama unazad dodeljuje i stipendije učenicima iz četiri srednje elektrotehničke škola iz više gradova u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari