Novi Pazar će i u novoj fudbalskoj sezoni imati tim u Omladinskoj ligi Srbije. Biće to prvi put od kada postoji FK Novi Pazar da juniori sastave dve uzastopne sezone u najvišem rangu. Trideset pet bodova, deset pobeda, pet nerešenih igara i 15 poraza uz gol razliku 39 : 50 bilo je dovoljno za odlično 10. mesto u konkurenciji 16 klubova.

Ekipa je tokom prvenstva pretrpela promene u stručnom vođstvu i igračkom kadru. Na 17 utakmica tim je predvodio trener Staniša Sretenović. Bez Bihorca, Zilkića i Šarca i sa novi trenerom Nazimom Izberovićom ekipa u kojoj su se posebno isticali, Smajović, Rušević, Lakota, Hot, Biševac i Izberović uspela je nekim novim klincima da obezbedi još jednu sezonu u najkvalitetnijem rangu.

Dve utakmice iz ovog prvenstva ostaju da se pamte. Iz jesenjeg dela duel Napretka i Novog Pazara u Kruševcu završen ubedljivom pobedom Novopazaraca 5:1, do koje je goste vodio sjajni trostruki strelac Zilkić. U drugom delu sezone trijumf u Novom Pazaru nad Slobodom iz Užica 4:0 bio je presudan u borbi za opstanak. Trener Nazim Izberović vidno zadovoljan ostvarenim, kaže da bi bilo još bolje da se tokom prvenstva nisam suočio sa opstrukcijom pojedinih igrača, i to onih koji su prošli pripreme sa prvim timom. „Nasledio sam probleme i zajedno sa igračima hrabro se sa njima suočio i to nije moglo da ne donese veliki rezultat“, dodaje. U anketi jednog sportskog lista igrač Novog Pazara Denis Biševac izabran je u idealni tim prvenstva.

Deseto mesto Novom Pazaru doneli su sledeći igrači: Kahrović, Biševac, Šarac, Osmanović, Međedović, Latifović, Bihorac, Kapidžija, Smajović, Mujković, Dolovac, Izberović, Mašović, Rušević, Ljajić, Miraljemović, Lakota, Hot Alijagić, Rašljanin, Zejnelović, Bajramlić, Džamović, Gluhavičanin, Župić, Šumarac, Vusljanin i Gurdijeljac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari