Etničko čišćenje kroz istoriju

STUDIJA

Ostavite komentar


  1. Da li ima ista, na ovom svijetu, nakaradnije, besramnije i kontraverznije od cinjenice, da se ovakvom pojmu dodjeljuje termin „čišćenje“, koji znači, u bilo kojem jeziku sa ovih prostora, nešto svijetlo, oprano,….nešto najpozitivnije. Zar to etničko ostranjivanje drugih (bilo po vjeri, naciji, polu ili bilo čemu drugom), može biti čišćenje? Za mene je, a nadam se i sav drugi normalan svijet, to najgori oblik ETNIČKOG PRLJANJA, a ne nikako čišćenja. Zato gospodo, urazumite se i ne nazivajte to etničkim čišćenjem!!!

  2. Bravo za komentar! Ciscenjem su nazvali to klanje, pljacku i proterivanje drugihnaroda su nazvali oni koji su to stimulisali i gledali blagonaklono. Odatle to.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.