"Evro za znanje" dodeljuje devet studentskih stipendija 1Foto: Pixabay/Pexels

Fondacija “Evro za znanje” poziva studente da konkurišu za devet stipendija koje će biti dodeljene u školskoj 2023/24. godini.

Stipendije su nepovratne, isplaćivaće se u deset jednakih rata i pojedinačno iznose 120.000 dinara.

Na konkurs za pet stipendija mogu da se prijave studenti svih osnovnih studija koji studiraju u Srbiji.

Dve stipendije, po želji donatora – Kompanije Mineco, biće dodeljene studentima četvrte godine Rudarsko geološkog fakulteta u Beogradu, dok će jedna stipendija za koju je sredstva obezbedila Mikroelektronika doo Beograd biti dodeljena kandidatu sa studija matematike ili elektrotehnike.

Po želji donatora, Kompanije Achillea Research, Inc čiji je vlasnik Jovan Z. Bebić jedna stipendija pripašće najboljem kandidatu prve godine studija tehničkih ili prirodnih nauka.

Konkurs je otvoren do 5. oktobra, a rezultati konkursa će biti poznati do kraja oktobra. O detaljnijim uslovima kandidati se mogu upoznati na sajtu Fondacije evrozaznanje.rs

Prijave slati isključivo poštom na adresu „Evro za znanje“ Olge Grbić 5, 31260 Kosjerić.

Miroslav Paunović jedan od osnivača Fondacije podseća da je u toku i konkurs za dodelu devet učeničkih stipendija i poziva najbolje učenike da konkurišu. Konkurs za učeničke stipendije otvoren je do 5. septembra.

„Evro za znanje“ su osnovali građani, sredstva za stipendije prikupljaju se od donacija pojedinaca i kolektiva, a stipendisti se biraju iz cele Republike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari