Fondacija "Biljana Bosnić Ognjenović" dodelila nagrade za najbolje reportaže 1Foto: Facebook/Katarina Tomović

Fondacija „Biljana Bosnić Ognjenović“ proglasila je danas autore najboljih reportaža o destinaciji u Srbiji, a među dobitnicima je i novinarka FoNeta Katarina Tomović za reportažu „Dva metra iznad Drine“.

Novčanu nagradu Fondacije dobila je studentkinja istorije Filozofskog univerziteta u Beogradu Milica Vajagić za tekst „Ostade jedna šara“.

Nagradu koju dodeljuje Turistička organizacija Loznice za reportažu o Loznici dobile su novinarka FoNeta Katarina Tomović za reportažu „Dva metra iznad Drine“ i novinarka magazina Turistički svet Marija Obradović za tekst „Loznica – zavičaj ponosnih čuvara tradicije i kulture“.

Turistička organizacija je laureate nagradila sa po tri dana za dve osobe u Tršiću.

Novinarka Radiotelevizije Srbije Ana Božović Marinković dobila je nagradu koju dodeljuje Turistička organizacija grada Pirota, vikend za dvoje u planinarskom domu Dojkinci, na Staroj planini za tekst „Kriva Drina, divlje ćudi“.

Nagradu koju dodeljuje Turistička organizacija Soko Banje, vikend u Soko Banji za dvoje, osvojila je turistički vodič i publicista Maja Rogan za tekst „Ono što turistima nisam rekla“.

Nagrade i plakete biće uručene 27. septembra, na Međunarodni dan turizma, a pobednički radovi objavljeni su na portalu magazina Turistički svet.

Povodom rođendana prerano preminule turističke novinarke Biljane Bosnić Ognjenović, Fondacija je proglasila autore najboljih reportaža o destinaciji u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari