Foto konkurs: Kragujevac kroz objektiv - šansa za fotografe 1Foto: Pixabay/Engin_Akyurt

Pravo da učestvuju na foto konkursu KRAGUJEVAC KROZ OBJEKTIV imaju svi, i profesionalci i amateri. Jedini uslov je da su na fotografijama prepoznatljivi motivi Kragujevca.

Grad Kragujevac je raspisao foto konkurs za najbolju fotografiju KRAGUJEVAC KROZ OBJEKTIV, bilo da su je napravili amateri ili profesionalci. Jedini kriterijum je da su na fotografijama predstavljeni prepoznatljivi lokaliteti grada.

Cilj konkursa KRAGUJEVAC KROZ OBJEKTIV je promocija kulturnih, istorijskih i prirodnih karakteristika grada Kragujevca, te je potrebno da fotografija u konkkurenciji prikazuje prepoznatljive gradske simbole i motive.

Fotografije mogu biti snimljene noću, iz vazduha, pri dnevnom svetlu, već prema želji autora. Na fotografijama se mogu naći delovi grada i okoline, a uslov je da fotografije nije starija od godinu dana.

Pravo učešća imaju svi autori stariji od 18 godina, bilo da su u pitanju domaći ili inostrani državljami. Na konkursu ne mogu učestvovati fotografije koje su već objavljivane ili prodate iz blo kog razloga, marketinškog ili humanitarnog.

Sve poslate, kao i izabrane fotografije biće korišćene za promociju Grada Kragujevca i neće biti vraćene autorima.
Autori fotografija svoje radove mogu slati do 31. decembra.

Autor prvonagrađene fotografije dobiće nagradu u iznosu od 50 hiljada dinara, za drugoplasiranog je predviđeno 30 hiljada, dok će trećeplasirani rad osvojiti 20 hiljada dinara.

Detaljne informacije o uslovima konkursa mogu se videti na sajtu Grada Kragujevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari