Fruška gora spremna za posetioce i tokom vanrednog stanja 1Fruška gora Foto: Wikipedia

Javno preduzeće „Nacionalni park Fruška gora“ apelovalo je danas da građani tokom prvomajskih praznika poštuju naredbu o ograničenju i zabrani kretanja na teritoriji Srbije.

To preduzeće je građane upozorio da su dužni da poštuju sve propisane preventivne mere o ograničenom broju okupljanja ljudi na jednom mestu, te da su u stalnom kontaktu sa policijskim upravama u opštinama i gradovima čija teritorija obuhvata Frušku goru.

Iako je danas na snazi celodnevna zabrana kretanja građana, iz JP „Nacionalni park Fruška gora“ su najavili da će obilaziti sve registrovane vikendice i ljudima koji u njima borave podeliti ambalažu za pravilno odlaganje smeća.

Obavestili su posetioce Nacionalnog parka Fruška gora da je u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine izveden tretman suzbijanja krpelja na 19 lokaliteta gde najčešće borave turisti, kao i duž Partizanskog puta koji spaja Iriški venac i Banstol.

„I pored aktuelnog vanrednog stanja u državi, pripreme za izletničku sezonu otpočele su u skladu sa utvrđenim godišnjim planom aktivnosti uređenjem svih izletničkih lokaliteta“, navodi se u saopštenju i dodaje da je uređeno preko 40 izletničkih lokaliteta.

Uz upozorenje građanima da nije dozvoljen ulazak niti bilo kakva aktivnost u područjima prvog stepena zaštite koja su posebno obeležena, upućen je apel posetiocima da smeće odlažu u plastične vreće ili ga ponesu sa sobom, a da vatru lože samo na obeleženim mestima.

Nacionalni park Fruška gora je jedno od najomiljenijih i najposećenijih izletišta u Srbiji. Najveći broj posetilaca se okuplja za vreme prvomajskih praznika, kada u jednom danu na planinu dođe više od 300.000 izletnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari