Generalštab Vojske Srbije obeležio slavu – Đurđevdan

Ostavite komentar


  1. Kako smo mi skloni da od svega napravimo pozoriste. I onda oni koji o veri ne znaju ama bas nista, vec se od hriscana pretvaraju u pagane, po onima koji kritikuju ovakve stvari sipaju mrznju i bes! Dakle, ne bi li se svi uterali u veru, sve USTANOVE su izmislile slavu. To sto je to protivzakonito u sekularnoj i multikonfesionoj drzavi, nema veze. Ali ima veze sa Crkvom. Dakle ZASTO SPC dozvoljava da se od jednog porodicnog praznika, koji traba da se slavi u kuci sa prijateljima, napravi OVO? Kako moze vojska da ima slavu? I to nije sve. Slave i pogrebi pretvorili su se u prezderavanje (sada i u KAFANI i na groblju), uz potpuno odsustvo bilo cega HRISCANSKOG! Srbi NISU vernici, oni se bave paganskim obredima.

  2. Sačuvaj boze i ova naša vojska koliko ima slava. Svaki rod,svaki bataljon,svaki vod,kasarna,strazarnice,oficiri,podoficiri……imaju svoju krsnu slavu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.