vojskafoto BETAPHOTO/PREDSEDNISTVO SRBIJE/DIMITRIJE GOLL

Krsna slava Generalštaba Vojske Srbije, Sveti velikomučenik Georgije – Đurđevdan svečano je obeležena danas u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Domaćin slave, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović čestitao je svim pripadnicima Vojske Srbije i građanima u zemlji i rasejanju koji slave Đurđevdan.

On je ukazao na značaj negovanja tradicije i očuvanja duhovne vertikale za snagu vojničkog kolektiva i istakao da je i to što Generalštab i jedinice Vojske Srbije imaju svog duhovnog pokrovitelja u funkciji jačanja duhovnih i moralnih vrednosti i patriotizma pripadnika vojske, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, liturgiju u kapeli Svetog velikomučenika Georgija služio je episkop lipljanski i vojni Dositej, uz sasluženje vojnog sveštenstva, a prisustvovali su joj članovi Kolegijuma načelnika Generalštaba i brojni oficiri, podoficiri i civilna lica na službi u Generalštabu Vojske Srbije.

Generalštab Vojske Srbije svoju slavu, Đurđevdan, proslavlja od 2018. godine, čime nastavlja tradiciju obeležavanja krsne slave u srpskoj vojsci započetu 1888. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari