Godinu dana kako Politika i pored presude u “glavu lista” nije vratila ime osnivača

Ostavite komentar


  1. I sud i izvršitelji kao i trenutna vlast dobro znaju da je „Politrika“ sa svojih tridestak hiljda prodatih primeraka novina dnevno, a možda čak i dosta manje jer se tačni podatci kriju, već na ivici propasti pa možda zato ne reaguju jer će se nadaju brzom zatvaranju novina. Zato ne moraju da se preterano angažuju. Nove generacije drmatora u „Politici“, posle 1991.g. npr. kao ona pobegulja iz Sarajeva, su skoro planski radili na uništavanju nekada najtirtažnijih i najcenjenijih novina i pre 1941.g. i posle 1945. g. – beogradske „Politike“. Tim prevejanim komunjarama je, naravno,. smetao naslov „Politike“. kao reakcionaran, demode a i grafički im nije odgovarao. Da su pogledali naslove drugih svetkih novina videli bi da neke od njih naslove i 200 godina nise menjale. Tim novokomponovanim direktorima i novinarima su više ležale tabloidne, „žute“ novine a ne nekadašnja uređivačka politika -naše „Politike“.

    1. Veze nema ovo sto ste napisali u vezi Ljiljane Smajlovic , da je ostala u Politici i da nije dala ostavku Politika bi bila ona stara prava Politika, ta novina treba drugacije sama sebe da naziva , jer to vise odavno nije ona stara Politika .

  2. Politika nije ono sto je nekada bila.Cast izuzecima za par novinara i jednog moderatora koji je obicno radio u poslepodnevnim casovima, verovatno je i on pobegao odatle.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.