Godišnjica čekanja: Policija nikako da stigne na vrh Kopaonika i pomogne rušenje

Ostavite komentar


  1. Isto ko i sava mala,, samo sto ce ovo biti legalizovano, nemam pojma kako ali znam daje Vucic nepobediv i u SVE SE MESA

    1. Zakon i Država su preminuli onog dana kada su rušili kao banditi pod okriljem noći, sve posle toga ne treba nikoga da čudi.

  2. ko je vlasnik iz senke tog objekta ? mihajlovic stefanovic bata ? kako da mu to uzmu ?

  3. Na slici gore desno je predsednik opštine Apatin Milan Škrbić inače lokalni alkoholičar kojeg narod nije birao.Došao prevarom tako što su građani glasali za privrednika Bracu Sekulića u nadi da će nešto da pokrene ali su ga odmah smeninili,pošto nije radio po nalogu kriminalaca, i postavili ovu Šešeljevu karikaturu.

    1. Pa i savetnik joj je leceni alkoholicar,covek koji je Pzp Bgd i Partizansku put doveo do stecaja,radnicima ostao duzan 30 plata,a sad je „strucnjak“ kod doticne!!!!!!!!

  4. Eeee…. vi novinari ,, iz Birn-a i N1 bas ste radoznali . Nas nam “ dragi predsednik “ se muci da to zaboravite obecavajuci dolaske silnih kablovsko automobilskih i gumarskih fabrika pa onda kako su ga prisluskivali (pre 20 god.) a vi….nelegalan pa nelegalan objekat …Zorana nema vremena , stalno je na terenu ,sa lepim torbicama CC ( Coco chanel ) , vi je destabilizujete pitanjima i eto rupa na autoputevima , pa greske u obracunima vrednosti radova zvanih “ cena “ A tek dr Nebojsa iz Beograda je specijalizovao , na Megatrendu , ovaj jedinstveni pravni poredak izgradjen od strane naj boljeg studenta prava (jos od o hohoj ) i ekipe dr.prof.vojvode Voje uz asistenciju Tome diplome ( sa njegovom ekipom )
    Priblizavaju se izbori ( mozda da a mozda ne ) nemojte se drzati vaseg novinarskog pravila da „dobra vest nije vest nego samo lose vesti su prave vesti ) kao sto se i ovi naprednjaci ne drze ustava i zakona “ kao pijan plota ( tito )

  5. trazim da se Dekretom zabrani svako rusenje objekata , DOSTA se po Srbiji rusilo , ne treba da budemo prokleti samo da trazimo da se nesto srusi . # Ako bilo ko iz Vlade bude nastavio sa ovim idejama oko rusenja , dabogda se vlada Srusila ! # jesam disident ali nije poentaa de Komsiji Crkne Krava , vec da Ima Mleka za Sve

  6. Tužno je to da se npr.
    hipotetički sutra promeni ova vlast, taj objekat bi ostao tamo gde jeste, samo bi vlasnik morao još jedanput da plati“taksu“ ovim novima.
    Tako je to bilo i 2000.
    U sred centra Novog Sada. Karić jenapravioj stub za mobilnu telefoniju koji je uzgred bio i izuzetno ružan.
    U demonstracijama koje su se odvijale svako veče u N. Sadu zbog izborne krađe, između dva izborna kruga dve nedelje svaki govornik se „kleo“ da će kad dođu na vlast, prvo srušiti taj ružan stub.
    Stub i dan danas je tamo gde je i bio, jer je nakon 5. Oktobra, 2000. posle mesec- dva Velja Ilić, prokomentarisao da taj stub i nije tako loš, a preko je potreban Novom Sadu, zbog kvalitetnije mobilne telefonije.
    Ljudi, ovo je SRBJIJA!

  7. ok ..dok se gradio objekat verovatno je tu bilo obecanja mita itd od strane lokalnih a bogami i regionalnih nadleznih za dozvole.. dakle za gradnju jue imalo zeleno svetlo..nije bilo istrage ko je dozvolio odmah po saznanju da se gradnja nastavi..tu je problem..sumnjam da je objekat napravljen za jedan vikend ili dva ..ali itekako je sigurno da je glavni krivac drzava ..nae zaqto sto ne rusi sada vec gotov objekat vec zato sto nije preduzela pre toga radnje.. dakle sada unistavati stvoreno i nimalo ruzno,a drzava kriva, besmisleno je ..kao zidanje skadra..postoji kompromis-
    prvo kazniti lokalnu nadleznu vlast novcano..drugo izdati dozvolu i da objekat normalno radi sa rigoroznom inspekcijom za pdv i naplatom gradjevinske dozvole i ostali dazbina u sa nekim i kaznama .. ..ovako ce se rusenjem zadovoljit raja ..oni iz lokalne vlasti ce seci ramenima i reci eto oni odozgo su krivi, a steta nije samo pojedinacna nego i opsta ..takodje moze se dati i rok od 5 god da se objekat ukloni uz placanje unapred svih dazbina..dakle to prepucavanje lokalne i drzavne vlasti je farsa i nepriznanje da nema institucija vec samo posed drzave od strane stranaka..to je usud ove drzave..gradjani su tu da grese ali drzava i institucije da nas vracaju u kolosek,naravno uz troskove..ovo sa rusenjem je skaradno..nikom ne koristi vise..krivci su tu i dalje smejulje se profitirali su na gluposti gradjana..tvrdim da objekat nikom vise ne skodi ali samo dobro ga oporezovati i eto koristi..istraga mora da bude od lokala pa navise

    1. “vlastimirka “, ovo što ste napisali je prava, pravcata zbrka. Ne gramatički, nego logički, vrednosno i na sve druge načine, uz skretanje pažnje na sporedne stvari. A mislim da je skretanje pažnje zapravo Vaša poenta!

      1. ne dragi moj cekaj … prvo bi trebalo porusiti pola beograda pa preci na savamalu izgraditi je ..pa otici na zlatibor perucac jezera itd ..ovo je ostrenje one stvari izmedju sebe.. to rusenje bi bilo,,eto svom svetom clanu srusismo dakle ispravni smo ..a nisu

    2. Objekat mora biti srusen kao primer ostalima da ne mogu da rade kako hoce. U protivnom se daje zeleno svetlo nelegalnoj gradnji.

    3. Objekat nikako ne može biti legalizovan, već se mora srušiti. Ne zato što ja to kažem, već zakon.

  8. OVO JE SRBIJA
    OPŠTINA ČUKARICA: STANOVNICI DO SMRTI NE MOGU DA DOČEKAJU UPIS U KATASTAR
    Nakon smrti Aleksić Mihajla iz Železnika 10.12.2000. godine, celokupna njegova zaostavština (kuća i plac u Železniku, kao i pomoćne zgrade) je po Rešenju suda raspoređena tako da je na ime supruge izdvojena ½ , a druga ½ je podeljena na jednake delove između te supruge i dvoje dece: sina i ćerke, koji su dobili po 1/6.
    Kako je sin pokojnog Aleksić Mihajla uspeo iz Katastra opštine Čukarica 2012. godine da dobije pravosnažno Rešenje da može da upiše pravo svojine na ½ celokupne imovine, nerešiva je zagonetka. Rok za Žalbu je bio dve nedelje i porodica se u roku žalila. Tek nakon 5 godina katastar je uspeo da izda ispravljeno Rešenje, u skladu sa Rešenjem suda.
    Sin pokojnog Aleksić Mihajla je u međuvremenu 2012. godine, podneo još jedan nezakonit dokument: Zahtev za konverziju zemjlišta dotične kuće i placa, na koji je potpisao svog pokojnog oca, koji je u tom momentu već 12 godina bio mrtav. Porodica je podnela Zahtev da se ovaj postupak obustavi i Rešenje je doneto u novembru 2018. godine, ali i dalje nije pravosnažno. U zakazanom razgovoru sa načelnikom Katastra opštine Čukarica u avgustu 2019. godine rečeno je da Rešenje ne može biti pravosnažno sve dok se ne obavesti rodbina. A rodbina nije obaveštena jer je predmet u međuvremenu izgubljen.
    Čekajući mogućnost da raspolažu svojom očevinom i dedovinom, umrli su supruga pokojnog Aleksić Mihajla, njegova kći i unuka. Svima njima sada treba dostaviti Rešenje o nezakonitom Zahtevu za konverziju zemljišta.
    Za preostalu rodbinu postoji još jedna „začkoljica“: na dotičnu kući i zemljište upisana je hipoteka od strane Narodne Banke Jugoslavije 1953. godine, koja još uvek nije skinuta. Zahtev za skidanje hipoteke ne može se razmatrati dok se pokojnici ne obaveste o Rešenju zahteva za konverziju zemljišta, koje je u međuvremenu izgubljeno.
    Na osnovu svega gore navedenog, postavlja se nekoliko pitanja:
    1. Ko je odgovoran za prvobitnu grešku, kojom se sin nezakonito upisuje na ½ imanja svoga oca, mada mu po odluci suda pripada 1/6 ?
    2. Ko je odgovoran za prijem Zahteva za konverziju zemljišta koji je potpisao sin predstavljajući se kao pokojni otac Aleksić Mihajlo ?
    3. Ko je odgovoran jer Rešenje koje se tiče Zahteva za konverziju zemljišta nije poslato rodbini, pošto je predmet izgubljen ?
    Da li je moguće da su se svi navedeni događaji desili slučajno ?

    1. Pa ti si Mirjana potpuno u pravu! Kataster Čukarica je leglo kriminala i korupcije. A ova Zorana samo nabacuje šminku, menja haljine i frizuru, perja po televizija a i novinama, laže i hvali Vučića. Treba je hitno smeniti jer ne obavlja posao kako valja. Najgori je ministar u istoriji Srbije, čije je zaduženje bio Kataster.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.