Navijači PAOK-a slave Vladimira Ivića. Golom našeg fudbalera solunski klub „preoteo“ je drugo mesto favorizovanom Olimpijakosu, razdvojio ga od njegovog gradskog rivala i novog prvaka Panatinaikosa i dva kola pre kraja plej-ofa grčkog prvenstva otišao u kvalifikacije za Ligu šampiona.


– U pitanju je jedan od najvećih uspeha u klupskoj istoriji, pošto je PAOK pre 34 godine poslednji put završio prvenstvo na drugom mestu. Zasluženo idemo u kvalifikacije za Ligu šampiona, jer imamo dobru ekipu i trenera, igrali smo najbolji i najozbiljniji fudbal ove sezone, najmanje oscilirali i sve do pred kraj regularnog dela lige bili u s PAO u trci za titulu. I prošle godine smo bili dobri, ali sada smo otišli korak dalje. Uprkos višestruko manjem budžetu od onih kojima raspolaže atinski dvojac i moćnoj mašineriji koja radi za njih, odnosno tradicionalnoj protekciji od strane sudija i medija – nekadašnji vezista Partizana, AEK-a i Arisa ponosi se učinkom PAOK-a.

Iza vas je jedna od najboljih sezona u karijeri. Nalazite se na igračkom vrhuncu?

– Imao sam i uspešnijih, trofejnih sezona u karijeri, dok sam igrao u Partizanu. Ali, ovo mi je, bez dileme, najbolja takmičarska godina u nešto više od pola decenije provedenih u grčkom fudbalu. Prošlu sam završio sa osam golova i četiri asistencije, a trenutno na kontu imam deset pogodaka, od čega jedan u Ligi Evrope, i osam asistencija. Jedan od najdražih, a svakako najvažniji, je baš ovaj protiv Olimpijakosa, jer sam ga dao na gostujućem terenu, otpisavši direktnog konkurenta u trci za vicešampionsku poziciju. Nadam se da će u budućnosti biti još bolje, pošto sam pre dva meseca produžio ugovor za još dve godine.

Meč u Atini imao je i skandalozno „treće poluvreme“. Šta ste sve doživeli protiv Olimpijakosa?

– Bila je to još jedna demonstracija fanatizma grčkih navijača. Pre početka meča, na zagrevanju, Olimpijakosovi navijači napali su našeg trenera i ekonoma, ozbiljno pretukavši drugoga. Tenzija prisutna tokom cele utakmice eskalirala je posle pobede, kada su nas, na ulasku u tunel, zasuli flašama. Bog me je pogledao, jer da nisam mahinalno podigao glavu i refleksno zaustavio flašu kojom me je jedan od gledalaca nišanio s tri-četiri metra sigurno bih izobličenog lica završio u bolnici. Nastavilo se, ne tako neuobičajenim koškašnjem i verbalnom prepirkom igrača na putu do svlačionica, ali je policija brzo zavela red. Na kraju smo više od sat i po ostali na stadionu, dok se nisu rasturile pristalice domaćina, spremne na batinjanje njihove ekipe – opisivao nam je Ivić dok je čekao TV prenos Partizanove utakmice s OFK Beogradom.

Idu još gori dani za Grčku

– Ne protestuje se samo u Atini protiv grčke vlade i njenih drakonskih mera za obuzdavanje velike ekonomske krize. Narod se digao na noge, pre svih srednji i najsiromašniji stalež, čiji su ionako skromni budžeti stradali posle dupliranja i utrostručavanja taksi, pa traže odgovornost i ispitivanje porekla imovine najvećih krivaca za enormne dugove Evropskoj uniji. Idu, međutim, još teži dani, jer prve procene kažu da će se tenzija u zemlji odraziti na turističku sezonu – prenosi i predviđa Ivić, uz ilustraciju da je porez na zarade sportista sa 21 otišao na 45 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari