Goran Karadžić imenovan za v. d. direktora RTV 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Upravni odbor Javne medijske ustanove Radio televizije Vojvodine na današnjoj sednici doneo je odluku da na mesto vršioca dužnosti direktora imenuje Gorana Karadžića.

 

Kako je saopšteno iz te kuće, Karadžić, koji je dogogodišnji medijski radnik iz Novog Sada, za v.d. direktora izabran je jednoglasno.

„Pre toga niko od kandidata koji su konkurisali za mesto direktora nije dobio neophodnu dvotrećinsku većinu glasova članova Upravnog odbora“, dodaje se u saopštenju.

Ističe se i da je prethodno, na sednici UO, „uz reči zahvalnosti, a na osnovu danas podnete neopozive ostavke“, dužnosti razrešen dosadašnji vršilac dužnosti direktora, Jožef Klem.

Podsetimo, Klem je na mestu vršioca dužnosti generalnog direktora JMU Radio-televizije Vojvodine ostao iako je 20. juna podneo, a dan kasnije i povukao ostavku na to mesto.

UO RTV je 20. juna doneo odluku da na mesto vršioca dužnosti direktora imenuje Sanju Jašarević Kužić, dosadašnju zamenicu generalnog direktora pokrajinskog javnog servisa, da bi tu odluku poništio sutradan, nakon što se Klem predomislio.

Sanja Jašarević Kužić je imenovana jer nijedan od kandidata koji su se prijavili na konkurs za izbor direktora RTV-a, raspisan 1. februara ove godine, nije dobio neophodnu dvotrećinsku većinu članova Upravnog odbora RTV-a koji broji devet članova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari