Gori deponija "Halovo" kod Zaječara: Dim se vidi iz okolnih sela 1Foto: M. Stojanović

Kako Danas saznaje noćas se zapalila deponija „Halovo“ u Zaječaru. Na licu mesta zatekli smo radnike JKSP „Zaječar“ koji su kazali da su uspeli da ograniče širenje vatre.

U gašenju je učestvovalo i vatrogasno vozilo, ali voda ne može da ugasi ovu vrstu požara, tako da je u toku bacanje zemlje preko vatre.

Radnici pomenutog preduzeća kažu da je dim veliki i zbog toga imaju problem sa disanjem.

Prema rečima radnika, danas se očekuje gašenje požara na polovini deponije, dok će se sutra nastaviti sa gašenjem ostalog dela. Ovo je treći ili četvrti put da se ova deponija palu u poslednjih godinu dana.

Gori deponija "Halovo" kod Zaječara: Dim se vidi iz okolnih sela 2
Foto: M. Stojanović

Veliki dim vidi se iz okolnih sela, Nebojša Božinović, direktor JKSP „Zaječar“, kaže za Danas da su jutros, oko 5.30 časova, dobili dojavu o požaru na deponiji „Halovo“.

– Vatrogasna ekipa poslala je cisternu, a još jednu JKSP Zaječar. Konstatovali smo da je požar dubinski obodni i može se lokalizovati samo navoženjem i planiranjem zemlje po obodu deponije, na mestima pojave vatre i dima. Ekipe su na terenu sa građevinskom mehanizacijom i pristuplie su navoženju zemlje i zatrpavanju požara. Očekuje se potpuno njegovo saniranje do kraja sutrašnjeg dana“, naveo je on.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari