Povodom slave Grada Novog Sada Đurđica, u subotu je u Svečanoj sali Gradske kuće upriličeno sečenje slavskog kolača u prisustvu brojnih zvanica. U svečanom činu učestvovali su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i visokoprečasni protojerej Stanimir Popović iz Eparhije Bačke Srpske pravoslavne crkve.

Direktor Novosadskog sajma dr Dragan Lukač preuzeo je kumstvo od Srđana Kruževića i time postao novi kum slave Grada.

– Grad Novi Sad na skroman, ali dostojanstven način obeležava slavu Đurđic. Broj gostiju je impozantan, a posebno raduje prisustvo predstavnika svih najvećih konfesija u našem gradu čime jasno šaljemo signal da ovo nije praznik jedne vere i religije nego je zaista praznik svih Novosađana. Veliko mi je zadovoljstvo što je ove godine od kuma slave Dragana Lukača potekla inicijativa da se naglasi humanitarna nota današnjeg dana i da se deo novca profitabilnih, ali korporativno-socijalno odgovornih kompanija usmeri ka onima kojima je najpotrebniji – rekao je gradonačelnik Vučević i čestitao svim Novosađanima slavu Grada Đurđic.

Kum slave dr Dragan Lukač rekao je da će se u saradnji Kabineta gradonačelnika i kompanije na čijem je čelu, realizovati ideja da se od ove godine promeni praksa i da novac namenjen za svečarske ručkove i večere povodom slave, bude usmeren ka porodicama koje praznuju današnji dan, a nisu u materijalnoj mogućnosti da ga proslave.

Povodom slave Grada Novog Sada Đurđic, sinoć je održan u Studiju M deveti po redu humanitarni koncert, koji Srpska pravoslavna crkvena opština novosadska organizuje u saradnji sa Jevrejskom opštinom, Rimokatoličkom župnom crkvom Ime Marijino, Slovačkom evangelističkom Crkvom, Hrišćanskom reformatorskom Crkvom i Islamskom zajednicom Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari