Građani Novog Pazara biraju projekte za 2023. godinu 1Foto: N. Kočović

Gradska uprava Novog Pazara objavila je anketu u ovkviru koje građani mogu izabrati tri projekta za koje smatraju da bi trebalo da budu realizovani u 2023. godini sredstvima iz budžeta.

U onlajn anketi “Naš budžet”, objavljenoj na sajtu Grada, ponuđeno je devet predloga projekata, a građani imaju mogućnost i da sami dopišu jedan, za koji smatraju da je važan za unapređenja života u Novom Pazaru.

Građani mogu izabrati sprovođenje kampanje za rano otkrivanje raka grlića materice, podršku dodatnim oblicima socijalne zaštite, unapređenje energetske efikasnosti, čišćenje deponija i postavljanje video nadzora ili zamenu ulaznih vrata na stambenim zgradama.

Takođe, među ponuđenim projektima su i izgradnja trotoara na magistralnim pravcima (Ulica Save Kovačevića i kroz naselje Selakovac), uređenje prostora iza filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u centru grada, kao i poboljšanje pristupačnosti javnih površina za osobe sa invaliditetom.

Gradska uprava Novog Pazara već nekoliko godina sprovodi anketiranje građana kao vid njihovog uključivanja u proces izrade budžeta.

Anketa je otvorena do 7. decembra, a koji će projekti biti podržani biće obelodanjeno tokom javne rasprave o predlogu bužeta za sledeću godinu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari