Građani traže smirivanje tenzija u Zrenjaninu 1Foto: M.P./ Danas

Nakon što je Zrenjaninac D.V. pretučen, šest organizacija koje čine lokalnu platformu Aktivni građani još jednom su upozorile na izuzetno zabrinjavajući porast nasilja u Zrenjaninu, i zatražile hitnu reakciju ne samo svih nadležnih organa, nego i gradonačelnika Zrenjanina.

“Važno nam je da danas pružimo podršku našem sugrađaninu D.V, da zna da nije sam i da ima kome da se obrati za pomoć. Nemamo ni najmanju sumnju da je i ovoga puta u pitanju politički motivisano nasilje, maltretiranje i zaplašivanje D.V, ali i svih drugih građana i građanki Zrenjanina“, navodi se u reagovanju šest zrenjaninskih organizacija.

Kako dodaju u reagovanju, „Srpska napredna stranka snosi odgovornost za to što je Zrenjanin, nekada poznat po toleranciji i mirnom suživotu brojnih različitosti, postao grad u kom se politički neistomišljenici ruše s bicikla i prebijaju, gde im se bacaju molotovljevi kokteli na automobile, preti, sveti“, navodi se u saopštenju i traži od gradonačelnika Zrenjanina da smanji naraslu tenzijuu Zrenjaninu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari