Zrenjaninac napadnut u blizini kuće, sumnja se na politički motiv 1Foto: privatna arhiva

U blizini svoje porodične kuće u zrenjaninskom naselju Bagljaš, na uglu ulica Jaše Tomića i Tome Roksandića, sinoć oko 22 sata fizički je napandut i isprebijan od strane trojice mladića Zrenjaninac D.V. (37), saznaje Danas.

Sa krvavim i vidnim povredama Zrenjaninac je odmah nakon napada zatražio madicinsku pomoć u Urgentnom centru Zrenjanina, gde su mu noćas na pregledu konstatovane povrede.

Kako je objasnio za Danas, on je prethodno u petak, 17. marta između 16 i 17 časova sa ocem udaljan iz autobusa pristalica koje su trebale da otputuju za Beograd na skup koji su organizavale partije desnice i partiotskog bloka Novi DSS, Poks, Dveri i Zavetnici.

„Napad se desio u blizini moje kuće, kada sam se biciklom vraćao od druga. Iz jedne kuće su izletela trojica mladića, oborila me sa bicikla i počela da me udaraju pesnicama, šutiraju i tuku metlom. Kad sam uspeo krvav da se podignem dali su se u beg. Moja majka je tada pritrčala i odvela me kući“, objašnjava razočaran događajima D.V.

Kako kaže, on jeste nešto uzviknuo na ulici dok je vozio bicikl, misleći da nikog nema napolju, ali to je bilo zato što je revoltiran zabranom kretanja jer nije uspeo dan ranije da ode na protest patriota u Beograd.

„Prijavio sam napad policiji i oni su obavili uviđaj, bili su kod tih momaka u kući i uzeli su izjave.  ne vidim drugi do politički motiv. Stamota je na šta sve ovo izgleda, ne osećam se slobodno u svom gradu“, rekao je D.V. za Danas.

Napad na Zrenjaninca danas je osudio i narodni poslanik Zoran Sandić iz Novog DSS, koji je objasnio za Danas da se mladić D.V. u petak nalazio sa ocem u autobusu koji je trebalo da ode za Beograd ali da je policija sve njih izvela napolje i zabranila polazak.

„Osuđujem svaku vrstu nasilja, pogotovo ako je politički motivisano i mislim da to nigde ne vodi, to nije demokratija već vodi u anarhiju i podelu društva. Pogotovo to ne sme da se dopusti u našem višenacionalnom gradu, koji je poznat po toleranciji. Kao narodni poslanik očekujem od nadležnih službi da će otkriti i kazniti počinioce“, rekao je Zoran Sandić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari