Gradska vlast u Novom Sadu ne odustaje od projekta „Novi Sad na vodi“

Geometri premeravaju Šodroš po nalogu „Galensa“

Ostavite komentar


  1. Poplavna podrucja velikih reka su toliko suzena, da ono malo sto je ostalo cesto na pojedinim lokacijama i ne pravi veliku razliku kada je u pitanju zastita od poplava (izuzetak je podrucje kod Obedske bare i jos par). Upravo zbog toga se mora prestati sa daljim oduzimanjem inundacija od reka. U razvijenim zemljama (pre svih – Holandija; Nemacka) proces ide u suprotnom smeru – sve vise poplavnih podrucja se vraca rekama. Trose se milijarde evra da bi se nasipi pomerili dalje od korita. U Holandiji je vise porodica preseljeno da bi se ovo omogucilo. Radovi se izvode cak i kada to nece imati veliki uticaj na zastitu od poplava ali ce imati ogroman znacaj za prirodu. U Nemackoj su godinu dana pre izvodjenja radova skupljali sitne zivotinje – gustere, puzeve,… i prebacili ih na sigurno, u ogradjeni luna park, do zavrsetka radova. Zasto nama smeta priroda?

    1. Grad je u potpunom redu svi funkcioniše ,nema guźvi ,ima parking. Putevi po gradu su u fenomenalnom stanju ,narod pun para i dobrog mentalnog stanja.
      Samo nam fali Novi Sad na vodi.
      Hvala Novosadjani…

  2. Nije ni mafija nije ni vlast, to su bolesni ljudi i opasni jer bi da vladaju sa svim i svacim a ne vladaju vlastitom pamecu i razumom.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.