Najbolji srpski plivači proveriće svoj potencijal na plivačkom mitingu u Zrenjaninu, počev od 7. pa sve do 10. novembra, kada se na zatvorenom gradskom bazenu Sportskog centra Jug održava Gran pri Srbija – Kup Zrenjanin.

Na takmičenju će učestvovati više od 450 plivača iz 13 zemalja, a prijavljeno je ukupno 67 timova, najavio je predsednik Plivačkog saveza Srbije, Dragan Radosav.

– Ovo takmičenje predstavlja glavnu proveru naših plivača za Evropsko prvenstvu u danskom gradu Herningu, koje će se održati od 12. do 15. decembra. Na takmičenju će učestvovati više od 450 plivača iz 13 zemalja, a prijavljeno je ukupno 67 timova – objašnjava Dragan Radosav.

Prema rečima direktora mitinga Dragana Jocića, ove godine učestvuje najveći broj plivača do sada, a iz zrenjaninskog Plivačkog kluba Proleter nastupiće 50 plivača. Protekle godine na mitingu su oborena 33 nacionalna rekorda i 50 rekorda mitinga. Ove godine puno se očekuje do Ivana Lenđera, Čabe Silađija i Miroslave Najdanovski i nove nade Katarine Draganov Čordoš. Kako naglašavaju organizatori plivačkog mitinga, takmičari su podeljeni u tri kategorije, prema uzrastu, a u skladu sa tim i prema polu. Takmičiće se u individualnoj i ekipnoj konkurenciji. Tri takmičara i tri takmičarke, koji po FINA bodovima ostvare najbolje rezultate, dobiće novčane nagrade u iznosu od 500, 300 i 100 evra, a najbolja ekipa dobija pehar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari