Grupa studenata blokirala Arhitektonski fakultet

Ostavite komentar


  1. Nista Kosovo, nista diktatura, nista slobodni izbori, a protest zbog skolsrine, studenti moju podršku nemate, a licno bih voleo da vam skolarina poskupi, za deset puta.

  2. Podrska dragim studentima, tako smo i mi devedesete počeli.Samo hrabro i ne dajte na sebe.

  3. Bitno je ko su izdavači,kakve preporuke imaju i da li u nadležnom ministarstvu postoje strućnjaci koji to kontrolišu. Još u Brozova vremena su izdavani odždbenici stranih jezika čiji su autori bili nekakvi prevaranti bez pravog znanja stranog jezika i to je nažalist prolazilo ako redaktori nisu bili pošteni. Novac i podmićianje vladaju, a ko te pita za kvalitet!Da bi ova Vlada stavila prst na čelo treba znati da u većini država biti ministar obrazovanja znači uvod za mesto ministra spoljnih poslova ili premijera! Svuda, ali ne u Srbiji koju ovaj truli i prodani režim uništava.

  4. Nama na Matematičkom ukunuli Bolonju – nema predispitnih aktivnosti i bodova, pa niko ne može da uđe na budžet. I smanjili broj rokova.
    Tako im se više isplati.

  5. Podrška studentima! I 240.000 je previše za naš standard. Ti isti profesori su zaboravili da su studirali besplatno.

  6. Ukinite budžet, nema više niti inkluzije niti povlašćivnja.
    Ko hoće da studira, neka podigne kredit i doviđenja!!!

  7. Na prošloj sednici Saveta, bio je kvorum ali je odlučeno da se ne povećaju školarine.
    Dekan je organizovao novo glasanje, prošla odluka Saveta mu nije odgovarala.

  8. zar najvolji be studiraju za dz?Hteli ste kapitalizam …….
    Usput ko studira besplatno da se ja pitam ne bi mogao nige da ode niti da se vrati ako ne plati skolarinu ako ovde postoji potraznja za tim zanimanjem.

  9. Za neupucene ovo se vec sve desavalo pre 10-12 godina kada je pokusano dizanje cena skolarine. Tada je upalilo pa zasto ne bi i sad. Cinjenica je da nema opravdanja za tako visoke skolarine jer biti arhitekta je izvikana titula koja nema nikakvu tezinu.

  10. Ovde se radi o platama tetkica, asistenata i profesora, uslovima rada i sl. Fakultet ne radi na vazduh, posebno ne arhitektonski! Ljudi, koji se zalažu za povećanje školarina, se bore da fakultet opstane! Za neupućene, država finansira samo 50% Arhitektonskog fakulteta u Beogradu. Pola, fakultet obezbeđuje iz sopstvenih izvora. Između ostalog i iz školarina. Sama školarina se odnosi na samofinansirajuće studente! Njih je oko polovina, od ukupnog broja studenata. Polovinu studenata finansira država, besplatno. I ta lista se svake godine revidira: ko je na budžetu, ko plaća školovanje.
    Fakultet je uvek delio sudbinu društva i nikakvog elitizma tu nema. Kao primer navodim činjenicu da asistent na fakultetu danas ima prosečnu platu u Srbiji!!!
    Najveći broj komentara je od „sručnjaka“ iz fotelje, koji i ne znaju baš tačno, gde se nalazi Arhitektonski fakultet. Podrška fakultetu!
    ps. Siguran sam da nije lako platiti školarinu, posebno za najugroženijim slojevima stanovništva.

  11. Skolarina nece iznositi 270.000, vec 300.000 dinara, sto je vise od 15%, a kada vec pisete ove informacije, iznesite ih onakve kakve jesu, koliko god zvucale sramno.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.