Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji apelovao na ukidanje veronauke u državnim školama

Ostavite komentar


  1. Prvo, protivustavno je jer član 14. jasno definiše da religije moraju biti odvojene od državnih institucija, kao škole ili bolnice.
    Drugo, veronauka se kosi sa pravom naukom što je neodrživo stanje.
    Treće, veronauka deli odeljenje na decu ove ili one religije ili na vernike i ateiste. Mislim da posle devedesetih možemo reći koliko je to opasno.

  2. Па то је контрадикторно, да одбор за људска права укида право на верско образовање. Уосталом пуцају из празне, јер у том случају морају укинути и католичку и исламску и јудаистичку веронауку. А чик да то ураде!

  3. Naša država deje našoj crkvi ogromne novčane donacije. Netransparentno. I? Strane države daju vama ogromne novčane donacije, takođe netransparenrno. Zašto? Pa, da bi radili baš ovo što radite. Ništa džabe.

  4. Vera nije nauka, pa iz tog razloga ne postoji predmet Veronauka nego Verska nastava.

  5. Propala država načisto nije u stanju da ukine jednu stranu tajnu službu koja otvoreno rovari protiv nje
    Ko je finansiran iz jevrope po automatizmu bi trebalo da bude zabranjen i sankcionisan

  6. Smeta im veronauka koja decu uci dobroti i ljubavi,ionako u vecini crtaca i igrica se protezira agresija i zlo .Hoce da ukinu veronauku ,a da u skole uvedu predmet koji namece da musko nije musko ,a zensko nije zensko,vec ono bice.

  7. Znaju li drugovi i drugarice iz odbora da je verska nastava predmet u svim državama Evrope, negde izborni negde obavezni, sem u Crnoj Gori, Albaniji i Francuskoj?

  8. Ako neko razmisli, shvatiće pozadinu svega ovoga. U svakom slučaju, to su dva IZBORNA predmeta. Veronauka i Građansko. Ako ukineš jedno. Moraš i drugo…

  9. U Finskoj je religijsko obrazovanje obavezno. Ne vidim u kakvoj su oni poziciji da pričaju o ukidanju veronauke. Američki predsednik polaže zakletvu nad Biblijom. Idite pa njima kukajte kako im države nisu sekularne.

  10. Gradjani Srbije apelovali da se ukine Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji. I, šta ćemo sad?

  11. Ovo nije samo tzv. sekularna ili kakva već država, ovde žive ljudi sa svojim između ostalog i duhovnim potrebama. Nije sve u stranim fondovima i hlebu bez motike.

  12. Škole u srbiji bez veronauke necće postojati, to je naš zaključak, sve što nam se nameće nećemo prihvatiti!!!!!!

  13. Prvo, to je izborni predmet, drugo kakav Helsinški odbor?! Oni i ljudska prava! Jednoumlje, ali u drugom smeru… i koje su to “bitne” javne licnosti potpisale ovaj “revolucionarni” apel?!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.